Sosyal Medya

Borsa

CVK Madencilik, yılın ilk çeyreğinde 60,1 milyon TL net kar elde etti

Türkiye’nin öncü madencilik şirketlerinden CVK Madencilik, 2023 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. 2023 yılının ilk çeyreğinde 192,3 milyon TL ciroya ulaşan şirket, 60,1 milyon TL net kar elde etti...

CVK Madencilik, yılın ilk çeyreğinde 60,1 milyon TL net kar elde etti

30 yılı aşkın tecrübesiyle Türkiye’nin en büyük krom ihracatçılarından CVK Madencilik, 2023 yılının ilk çeyreğinde 60,1 milyon TL net kar elde etti.

Türkiye’nin öncü madencilik şirketlerinden CVK Madencilik, 2023 yılı ilk çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. 2023 yılının ilk çeyreğinde 192,3 milyon TL ciroya ulaşan şirket, 60,1 milyon TL net kar elde etti.

Bu topraklardan aldığı gücü yine bu topraklara kazandıran yüzde 100 yerli bir şirket olduklarını vurgulayan CVK Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çevik, “2022 yılını beklentilerimizin üzerinde bir büyüme ile kapatmıştık. Yılın ilk çeyreğinde de net karımızı artırmayı başardık. Nisan ayında ise yaklaşık 1,5 milyon yatırımcının ilgi gösterdiği halka arzımızı gerçekleştirerek şirketimiz için önemli bir kilometre taşını geride bıraktık. Balıkesir Sarıalan’da hayata geçireceğimiz altın madeni üretim tesisi için çalışmalarımız devam ediyor. Tesisimizi 2024 yılının sonuna kadar devreye alıp, altın üretimine başlamayı hedefliyoruz. CVK Madencilik olarak yatırımlarımızla, ihracatımızla ve istihdamımızla ülkemize sağladığımız katkıyı artırmaya devam edeceğiz” dedi.

“Siyanürsüz altın üretimi gerçekleştirecek”

Türkiye’nin yüksek kaliteli krom, kurşun, çinko, bakır, manyezit cevherlerini üreten CVK Madencilik, Balıkesir Sarıalan mevkiinde 7 yıl boyunca gerçekleştirdiği arama faaliyetleri doğrultusunda ciddi bir altın rezervi elde etti. 2024 sonuna kadar altın madeni üretim tesisini kurmayı hedefleyen şirket, 2025 yılında 10 bin ons, 2026 yılında 20 bin ons, 2027 yılında ise 30 bin ons altın üretmeyi planlıyor. Sürdürülebilirliği ve çevreyi ön planda tutan CVK Madencilik, siyanürsüz altın üretimi gerçekleştirirken, tesisin enerjisini de yenilenebilir kaynaklardan sağlamak amacıyla GES yatırımı planlıyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler