Sosyal Medya

Borsa

ATP 3. çeyrekte yüzde 136 büyüyerek tahminleri aştı!

Faaliyet gösterdiği tüm alanlarda büyüme kaydeden ATP, sürdürülebilir büyümeyi yeni çözüm ve girişimleriyle destekliyor...

ATP 3. çeyrekte yüzde 136 büyüyerek tahminleri aştı!

ATP Yazılım ve Teknoloji A.Ş. (ATP) 2023 yılı 3. çeyrek ve ilk 9 aylık sonuçlarını yayınladı. Şirketin, 2023 yılı ilk 9 ayında, cirosu yıllık bazda %115 artarak 712,6 Milyon TL’ye ulaştı. FAVÖK %134 artarak 183,7 milyon TL oldu. Net Karı ise %113 artarak 181,7 Milyon TL olarak gerçekleşti.

ATP daha önce paylaştığı tahminlerinin üzerinde büyüme gerçekleştirdi. Geçen senenin aynı dönemine göre şirketin finansal ve stratejik açıdan daha kuvvetli bir pozisyona sahip olduğunu vurgulayan ATP Genel Müdürü Ümit Cinali, “2023’ün 3. çeyreği ve ilk dokuz ayda elde ettiğimiz başarılı sonuçlardan memnunluk duyuyoruz. Çeşitlendirilmiş iş modelimizle beklentilerin üzerinde sonuçlar elde ettik. Ülkemizde hızla büyüyen sermaye piyasaları, konuk ağırlama sektörünün ivme kazanan dijital dönüşümü ve pandemiyi geriden bırakan Çin’deki operasyonumuz başarımıza katkı sağladı. Global girişimlerimize ivme kazandıran yatırımları sürdürdük. Gelirlerimizin %33.2’sini uluslararası pazarlardan elde ettik” dedi.

Yeni çözümlere ve iş alanlarına da değinen Cinali, “3. çeyrekte büyük potansiyele sahip yeni çözümlerimizde ilerleme kaydettik. Burger King markasının dijital ortamdan sipariş verme ve masa servisini içeren yeni müşteri hizmet modeli King’s Journey’i hayata geçirdik. Çözümümüz global sertifikasyon sürecinin akabinde dünya çapında pazarlanacak. Yeşil enerji sertifika pazaryeri girişimimiz ATP GreenX’i potansiyel müşterilere tanıttık ve sene sonu öncesi platformumuzun lansmanını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yılın ilk yarısında duyurduğumuz kiosk çözümlerimiz müşterilerimiz için operasyonel verimliliği ve ciroyu arttıran güzel sonuçlar ürettiler; sahadaki kiosk sayılarımızı 3. çeyrekte kayda değer oranda artırdık. ATP GSYO (Capital) yatırımımız, Ata Express 5.3 milyon üyeye ulaşmış durumda. Yaptığı yatırımlarla marka sayısını artıracak altyapıyı gelişmelerini bitirmiş durumda ve yakında testlerine başlayacak” dedi.

ATP, yılsonuna yaklaşırken sergilenen performans artışı ve piyasa koşullarına dayanarak yaptığı değerlendirmeye göre, 2023 yılı sonu Gelir ve FAVÖK yıllık büyüme tahminlerini %100 olarak revize etti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler