Sosyal Medya

Şirketler

Apple lansman sonrası iPhone 15’in Hindistan yapımı modellerini satışa sunacak

Apple’ın ilk kez Hindistan yapımı iPhone 15 modellerini bugün gerçekleştireceği lansman sonrası satışa sunacağı iddia edildi. Bununda Apple’dan Çin’e karşı Hindistan hamlesi olarak değerlendirildi.

Apple lansman sonrası iPhone 15’in Hindistan yapımı modellerini satışa sunacak

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Apple Inc.’nin Hindistan yapımı iPhone 15 modellerini Güney Asya ülkelerinde ve diğer bazı bölgelerde satışa sunmayı planladığı aktarıldı.

iPhone 15’lerin büyük çoğunluğu Çin’den gelecek olsa da, bu ilk kez Hindistan’da birleştirilmiş bir cihazın satışa sunulacağı anlamına geliyor.

Gerçekleşmesi beklenen hamle, Hindistan’ın büyüyen üretim becerisini desteklerken ayrıca Apple’ın dünya çapındaki Çin yapımı cihazları satma konusundaki önceki stratejisinden önemli derecede saptığını kanıtlayacak.

Apple, geçen ay tedarikçi Foxconn Technology Group’un güney Tamil Nadu eyaletindeki fabrikasında iPhone 15 üretimine başlamıştı. Bu hamle, ABD’li teknoloji devinin Hindistan operasyonları ile Çin’deki ana üretim üsleri arasındaki boşluğu daha da daraltmaya yönelik bir başka çabasıydı.

Apple yılın en önemli lansman etkinliğini bugün Cupertino, California’daki genel merkezinde gerçekleşecek ve burada iPhone 15 de dâhil olmak üzere yeni ürünlerin tanıtımını yapacak.

(BLOOMBERG)

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler