Sosyal Medya

Borsa

Anadolu Efes’ten %87’lik Konsolide FAVÖK Artışı!

Konsolide FAVÖK rakamı %78’lik gelir büyümesinin de üzerinde artış kaydeden Anadolu Efes yıla iyi bir başlangıç yaptı...

Anadolu Efes’ten %87’lik Konsolide FAVÖK Artışı!

Konsolide FAVÖK rakamı %78’lik gelir büyümesinin de üzerinde artış kaydeden Anadolu Efes yıla iyi bir başlangıç yaptı. Değişkenliklere ve zorluklara rağmen operasyonlar ve iş portföyünün dayanıklılığı ve çevikliğini kanıtlayan sağlam sonuçlar elde ettiklerini vurgulayan Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes CEO’su Can Çaka, güçlü konsolide ilk çeyrek sonuçlarının önümüzdeki dönem için cesaret verici olduğunu belirtti.

Anadolu Efes, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) 2023 yılının ilk üç aylık finansal sonuçlarını açıkladı.

Açıklamaya göre; Anadolu Efes’in konsolide satış hacmi geçen senenin aynı dönemine göre %2,7 oranında artarak 27,2 mhl seviyesinde gerçekleşti. Bira operasyonları konsolide satış hacmi, 2022 yılının ilk çeyreğinde görülen büyümenin yüksek bazının etkisiyle %6,1 oranında daralma gösterdi. Türkiye ve Gürcistan bira operasyonlarındaki hacimlerin artışı sayesinde Rusya ve Moldova operasyonlarındaki daralmanın etkisi sınırlı kaldı. Türkiye bira satış hacmi geçen yılın aynı dönemine göre %9,9 artış kaydetti. Şubat ayında yaşanan depremin etkileri ve Ramazan ayının başlamasıyla hacim artışında yavaşlama görülse de yabancı yerleşiklerin sayısındaki artış hacimdeki büyümeyi destekledi. Meşrubat iş kolu uluslararası operasyonlarla desteklenirken, Pakistan ve Orta Asya en fazla katkıyı sağlayan operasyonlar oldu.

Yılın ilk çeyreğinde şirketin konsolide net satış gelirleri %78,4 oranında artarak yaklaşık 24,6 milyar TL seviyesine ulaştı. Şirketin konsolide FAVÖK (Bir Defaya Mahsus Kalemler Öncesi-BMKÖ) rakamı ilk üç aylık dönemdeki güçlü gelir büyümesinin de üzerinde %87 oranında artış göstererek yaklaşık 4,2 milyar TL seviyesine, marj ise %17,1’e yükseldi.

Güçlü operasyonel karlılık büyümesiyle birlikte Anadolu Efes, 2022 yılının aynı döneminde kaydedilen zarara kıyasla, 2023 yılının ilk çeyreğinde 408,5 milyon TL konsolide net kar açıkladı.

Şubat ayında yaşanan depremlerin ülkemiz üzerindeki etkilerinin düzelmesinin zaman alacağını ve ilk günden bu yana bölgeye verdikleri desteklerinin devam edeceğini belirten Bira Grubu Başkanı ve Anadolu Efes CEO’su Can Çaka, 2023 ilk çeyrek finansal sonuçlarıyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“Yılın başında meydana gelen ve hepimizi derinden üzen depremler, Türkiye operasyonlarımızı kaçınılmaz olarak her iki iş kolunda da etkiledi. Faaliyet gösterdiğimiz pazarların bazılarında bir miktar talep baskısıyla karşı karşıya kalsak da sonuçlarımız ilk çeyrek için olan beklentilerimizi aştı. Değişkenliklere ve zorluklara rağmen operasyonlarımızın ve iş portföyümüzün dayanıklılığını ve çevikliğini kanıtlayan sağlam sonuçlar elde ettiğimiz için mutluyum. Güçlü ilk çeyrek sonuçları önümüzdeki dönem için bize oldukça cesaret veriyor. Marka portföyümüz ve operasyonel mükemmellik taahhüdümüzle hissedarlarımız için sürdürülebilir değer yaratmak amacıyla stratejik odak önceliklerimize yatırım yapmaya devam ederken, 2023 hedeflerini gerçekleştireceğimize ise inancımız tam.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler