Sosyal Medya

Para-banka-finans

ABD bankaları kriz sonrası rezervlerini artırmaya hazırlanıyor

ABD’de geçen ay piyasaları yatıştırmak amacıyla First Republic Bank’a en az 120 gün süreyle toplamda 30 milyar dolar mevduat yatıran…

ABD bankaları kriz sonrası rezervlerini artırmaya hazırlanıyor

ABD’de geçen ay piyasaları yatıştırmak amacıyla First Republic Bank’a en az 120 gün süreyle toplamda 30 milyar dolar mevduat yatıran büyük bankaların bazıları, rezervlerini artırmaya hazırlanıyor.

Bloomberg’e konuşan kaynaklar, bankaya en yüksek tutarda mevduat yatıran bankaların kenara 100’er milyon dolar ayırmayı değerlendirdiği bilgisini verdiler.

Söz konusu dönemde First Republic’e JPMorgan, BofA, Citi ve Wells Fargo 5’er milyar dolar; Goldman Sachs ve Morgan Stanley 2,5’er milyar dolar; PNC, BNY Mellon, Truist, U.S. Bancorp ve State Street 1’er milyar dolar mevduat yatırmıştı.

İki kaynak, olası kayıplara karşı yeterli miktarda yedek akçe ayrıldığını temin etmeye yönelik muhasabe kuralları nedeniyle bu adımın atılacağını belirtti.

First Republic’e yapılan nakit enjeksiyonu, büyük banka yöneticilerinin mevduatlarını tam olarak geri almayı beklediği, bankacılık sistemine güven verme adımıydı. Yine de rezerv ayırma adımı, bu bankaların First Republic’e mevduat yatırma kararının çok da risksiz olmadığını gösterdi.

 

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler