Sosyal Medya

Politika

Son anket: Kılıçdaroğlu açık arayla ilk turda kazanıyor!

SER-AR araştırma şirketi son anketini yayımladı. Ankette Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın…

Son anket: Kılıçdaroğlu açık arayla ilk turda kazanıyor!

SER-AR araştırma şirketi son anketini yayımladı. Ankette Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açık farkla önündeyken, ankete göre seçim ilk turda bitiyor.

 

SER-AR, seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a 8,4 puan fark atarak yüzde 53,1 oy oranıyla ilk turda cumhurbaşkanı seçiliyor. Şirket yaptığı açıklamada ise “Kararsız seçmenlerin, artık seçimi 1. turda bitirmek için tercihlerini güçlü adaylar üzerinden yaptığı gözlenmektedir.” dedi.

SER-AR, araştırmasını 30 Nisan – 2 Mayıs tarihleri arasında 26 il, 2600 seçmen ile yüz yüze görüşme ve Mart-Nisan aylarında toplam 25 bin görüşmeci sonucunda raporlandığını bildirdi. Anketin güven aralığı %95, hata payı ise ± 1,5 olarak hesaplandığı aktarıldı.

Anket şirketinden yapılan araştırmad 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda biteceği tahmin edildi. Şirketten yapıaln açıklamada, “Mart – Nisan aylarında yaptığımız tüm araştırmalar, seçimin 1.turda sonuçlanacağını göstermektedir.” denildi.

SER-AR sonuçlarına göree Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yüzde 52,7. Erdoğan ise oyların sadece yüzde 44,3’ünü alarak koltuğunu kabediyor.

Türkiye’nin 7 bölgesinin de ayrı ayrı yer verildiği ankette Kılıçdaroğlu en yüksek oy oranını yüzde 60,5 ile Güneydoğu bölgesinden alırken yüzde 38,1 ile Kılıçdaroğlu Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde en düşük oy oranına sahip.

Ankete göre Erdoğan’ın en güçlü olduğu bölge yüzde 58,9 ile Karadeniz bölgesi olurken, en düşük oy oranına yüzde yüzde 36,1 ile Ege bölgesinde ulaşıyor.

Şirketin anketinde Muharrem İnce 1,4, Sinan Oğan ise 1,6 oy oranına sahip. SER-AR araştırma şirketinden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Muharrem İnce‘nin aldığı oyların %35’i ilk defa oy kullanacak seçmen, %40’ı 2018 seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’a oy verenler, %20’si ise 2018’de Muharrem İnce‘ye oy verenler, %5 ise diğer seçmenler olarak tespit edilmiştir. Sinan Oğan‘ın tüm seçmenlerden beğeni puanı hızla artmış olduğu gözlenmektedir. Fakat bu oy alarak yansımamaktadır. Kararsız seçmenlerin, artık seçimi 1. turda bitirmek için tercihlerini güçlü adaylar üzerinden yaptığı gözlenmektedir.”

 

 

 

tele1.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler