Sosyal Medya

Genel

Zelenskiy: Ukrayna AB üyeliğine hazırlanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, görüntülü mesajında halka seslenerek Rus güçlerine karşı en sıcak çatışmaların yaşandığı Donbas bölgesinde Ukrayna ordusunun…

Zelenskiy: Ukrayna AB üyeliğine hazırlanıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, görüntülü mesajında halka seslenerek Rus güçlerine karşı en sıcak çatışmaların yaşandığı Donbas bölgesinde Ukrayna ordusunun uygun adımları attıklarını belirtti. Şubat başında Ukrayna-AB Zirvesi’nin düzenleneceğini söyleyen Zelenskiy, “Ukrayna’nın Avrupa Birliği üyeliğine ilişkin müzakerelerin başlaması için hazırlanıyoruz.” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya olan işgali devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, paylaştığı görüntülü mesajında savaşla ilgili ülkesinin ordusunu güçlendirecek faaliyetleri hakkında konuştu. Öte yandan Zelenskiy, konuşmasında Ukrayna-AB zirvesine değindi.

Ülkesinde Rusya’ya karşı devam eden savaşta en yoğun çatışmaların Donetsk bölgesinde sürdüğüne dikkati çeken Zelenskiy, “Donbas çatışmalarında birliklerimizi güçlendirmek için uygun adımları atıyoruz.” dedi.

Cephede Rus ordusuna karşı daha etkili bir şekilde mücadelenin verilmesi için Ukrayna ordusunun modern tanklara ihtiyaç duyduğunu kaydeden Zelenskiy, konu ile ilgili Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle yoğun görüşmeleri sürdürdüklerini aktardı.

Kiev’de bulunan AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile de bir araya geldiğini hatırlatan Zelenskiy, görüşmede Ukrayna’nın AB ile entegrasyonu sürecini de ele aldıklarını kaydetti.

Şubat başında Ukrayna-AB Zirvesi’nin düzenleneceğini ifade eden Zelenskiy, zirvede ülkesinin AB üyelik sürecini hızlandırabilecek konuların da görüşüleceğini dile getirdi.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler