Sosyal Medya

Gündem

WSJ: Xi Jinping Moskova ziyaretine hazırlanıyor

Rusya’nın kanlı Ukrayna işgali devam ederken, ABD medyası Çin lideri Xi Jinping’in Moskova’ya gideceğini bildirdi. Savaşın ilk günlerinden bu yana…

WSJ: Xi Jinping Moskova ziyaretine hazırlanıyor

Rusya’nın kanlı Ukrayna işgali devam ederken, ABD medyası Çin lideri Xi Jinping’in Moskova’ya gideceğini bildirdi. Savaşın ilk günlerinden bu yana işgale karşı tarafsız bir tutum sergilemeye çalışan Çin’in barışa yönelik çalışmalar yapması bekleniyor.

Wall Street Journal’ın ziyarete aşina kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, önümüzdeki aylarda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirilecek bir zirve için Moskova’yı ziyaret etmeye hazırlanıyor.

Haberde, Xi’nin Putin ile görüşmesinin Ukrayna’da barış konulu çok taraflı müzakerelerin bir parçası olacağı ve Çin’in nükleer silahların kullanılmaması yönündeki çağrılarını yineleyeceği de eklendi.

Gezi için hazırlıkların erken bir aşamada olduğunu ve zamanlamanın kesinleşmediğini söyleyen gazete, Çin liderinin Rusya’nın Almanya’ya karşı İkinci Dünya Savaşı zaferini kutladığı nisan ayında veya mayıs başında ziyaret edebileceğini aktardı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi geçen hafta Pekin’in yakında “Ukrayna krizinin siyasi çözümüne ilişkin tutumunu” özetleyen bir bildiri yayınlayacağını duyurdu. Wang, planın hem Rusya hem de Ukrayna’nın “toprak bütünlüğü ve egemenliğine” ve “meşru güvenlik kaygılarına” saygı duyacağını söyledi.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler