Sosyal Medya

Genel

Kılıçdaroğlu: Seçimden sonra her emeklinin bankada 15 bin lirası olacak

13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet Buluşması kapsamında Balıkesir’de gitti. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimine ilişkin, ”Artık değişimin zamanı…

Kılıçdaroğlu: Seçimden sonra her emeklinin bankada 15 bin lirası olacak

13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet Buluşması kapsamında Balıkesir’de gitti. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimine ilişkin, ”Artık değişimin zamanı geldi. Onlar 5’li çeteler için çalıştılar Bay Kemal vatandaş için çalışacak. Benim sözüm sözdür emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. Seçimden sonra her emeklinin bankada 15 bin lirası olacak.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

”Türkiye’nin makus talihini bu meydanda yeneceğiz. Tıpkı atalarımızın yendiği gibi. Daha önce buraya geldiğimde söylemiştim, sakın unuttum sanmayın Balıkesir’e İstiklal Madalyası vereceğiz. Bay Kemal sözünden dönmez.

Artık değişimin zamanı geldi. Çok kutuplaştık, çok ayrı yerlere savrulduk. Artık kucaklama zamanı, artık barışma zamanı. Evlerde sıkıntı var biliyorum, annelerin sıkıntısı var biliyorum. Bir anne ‘Çocuğumun beslenme çantasına yarım ekmek koyuyorum, araya salça sürüyorum’ diyor, bir çocuğumuz açsa 85 milyon açız demektir.

Hiç kimseyi ötekileştirmeden, tamamen 85 milyonun eşit olacağı bir Türkiye inşa etme zamanı. Söz verdim, yeni bir anlayışı getireceğim. İnşa etmenin yolu sizden geçiyor. Türkiye’nin adalet içinde inşa edilmesini istiyor musunuz? Söz veriyorum, 6 lider bir aradayız. Hepimiz bu ülkede huzur olmasını istiyoruz.

Onlar 5’li çeteler için çalıştılar Bay Kemal vatandaş için çalışacak. 85 milyon birlikte çalışacağız, alın teri dökeceğiz. Bay Kemal’in sözü var hiç kimsenin yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.

Bütün köy okullarını açacağız. Köyde öğretmen de olacak öğrenci de. Kimse köyü terk edip çocuğumu okutayım diye kente gelmeyecek.

Hazır mısınız emekliler?

2015’ten bu yana söylüyorum. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret kadar ikramiye verin dedim. Önce itiraz ettiler, parayı nereden bulacaksın dediler. Baktılar ki Bay Kemal haklı ikramiye vermeye başladılar ama düşük. Benim sözüm sözdür emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. Seçimden sonra her emeklinin bankada 15 bin lirası olacak.

Sen beşli çeteye para bulurken, emekliye para bulamıyorsun. O parayı söke söke alıp işçiye, emekliye, alın teri dökene vereceğim. Biz onlar gibi değiliz, mütevazı yaşamayı bilen insanlarız.

Garibanın çocuğu askerlik yapıyorsa Bay Kemal’in çocuğa da askerlik yapsın dedik, biz düşüncemiz odur. 418 milyon dolarlık malı götürdüler, son kuruşuna kadar nerede olduğunu biliyorum, o paranın tamamını bu ülkeye getireceğim. Çalındı, alacağım ve getireceğim. Hakkı, hukuku, adaleti getireceğim.

Türkiye yol geçen hanı olmayacak. Bizim evlatlarımız işsiz. Suriye ile barışacağız ve onları göndereceğiz. Suriye’de de onların can ve mal güvenliğini sağlayacağız.

Ne pahasına olursa olsun hiç bir vatandaşımızın başını öne eğdirmeyeceğim.

Kuvâ-yi Milliye meydanındayız. Altı okumuzdan biri de milliyetçiliktir. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulamaya kalkıyorlar. Değeri 20 milyar dolar olan Tank Palet fabrikasını Katar’a peşkeş çektiler. Sözde biz milliyetçi değiliz onlar milliyetçi. Bay Kemal kimseye direnmez. Düne kadar hakaret ettiğin adamın ayağına gidiyorsun, gitmeyeceksin o zaman.

Geçmişte MHP’ye ve AK Parti’ye oy veren vatandaşlara soruyorum: Bu mudur milliyetçilik?

Önce Şanlıurfa’dan başlayıp sonra bütün çiftçiye elektriği ücretsiz vereceğiz.

16 uçak var Cumhurbaşkanlığına bağlı, 16’sını satıp orman yangınlarını söndürmek için yangın söndürme uçağı alacağım. Yeni uçak filoları oluşturacağız. Kızılay’ın başındaki adamları alıp bu kadim kurumu da düzelteceğiz.”

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler