Sosyal Medya

Genel

Kılıçdaroğlu milletvekili olarak son kez söz aldı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan dolayısıyla Meclis’te düzenlenen özel oturumda milletvekili olarak son kez…

Kılıçdaroğlu milletvekili olarak son kez söz aldı

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan dolayısıyla Meclis’te düzenlenen özel oturumda milletvekili olarak son kez söz aldı.

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulunun, TBMM’nin açılışının 103. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemli toplantısında yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ın, sadece Türk çocuklarına değil, başta tüm mazlum milletlerin çocukları olmak üzere dünyanın tüm çocuklarına mutluluk, barış ve sağlık getirmesini temenni etti.

TBMM’nin çalışmalarına başlamasından bir gün önce, 22 Nisan 1920’de Mustafa Kemal’in “Dakika geciktirilmeyecektir” uyarısıyla bir bildiri yayınladığını belirten Kılıçdaroğlu, telgraf aracılığıyla muhataplarına ulaştırılan bildiride, “Allah’ın izniyle Nisanın 23’üncü, Cuma günü Büyük Millet Meclisi açılarak çalışmaya başlayacağından, o günden sonra bütün sivil ve askeri makamların ve bütün ulusun başvuracağı en yüce makam, adı geçen Meclis olacaktır.” satırlarının yer aldığını söyledi.

 

 

Atatürk ve arkadaşlarının, milli mücadelenin başarıya ulaşmasının yegane koşulunun milli bir meclisin ivedilikle çalışmalarına başlaması olduğuna inandıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Çünkü biliyorlardı ki hakimiyetini kayıtsız şartsız eline almış bir milletin iradesi karşısında hiçbir güç, hiçbir düşman duramazdı. Bu iradeyi temsil edecek makam da elbette TBMM’ydi. Atatürk ve arkadaşları bu inançlarında yanılmadı. Bizi Kurtuluş Savaşı zaferine ulaştıran, çatısı altında buluştuğumuz bu Meclistir. Bu haliyle TBMM, milli mücadelemizin ana karargahıdır. Ana karargahı olduğu için de Gazi Meclistir.” diye konuştu.

Gazi Meclisin, açıldığı gün itibarıyla üstlendiği yasama ve yürütme sorumluluğunun bir sonucu olarak yeni bir devletin temellerini de attığının altını çizen Kılıçdaroğlu, TBMM’nin kurulmuş bir devletin meclisi değil, bizzat kendi iradesiyle kurduğu bir devletin meclisi olduğunu; bu vasıfları nedeniyle de dünya siyasi, askeri ve demokrasi tarihinde seçkin bir yere sahip olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, “Böylesine önemli vasıflara sahip bir meclisin mensubu olmaktan dolayı gurur duyuyorum, gurur duyunuz.” dedi.

 

“Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen umutsuz olmak için bir neden yoktur”

 

Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili unvanıyla Meclis kürsüsünden son kez hitap etmenin bahtiyarlığı içinde olduğunu ifade etti.

14 Mayıs’taki seçimlerle birlikte milletvekili sıralarında yerlerini alacak TBMM’nin yeni üyelerine başarılar dileyen Kılıçdaroğlu, “Hiç şüphe duymuyorum ki milletimiz yeni üyelerine, ülkemizi güçlendirilmiş parlamenter sisteme ulaştıracak iradeyi teslim edecektir.” diye konuştu.

 

ekonomim.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler