Sosyal Medya

Politika

İmamoğlu: “Hiçbir yöneticinin vatandaşa kendi tercihini dayatma hakkı yoktur”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un kurtuluşunun 100. yıldönümünde konuştu.

İmamoğlu: “Hiçbir yöneticinin vatandaşa kendi tercihini dayatma hakkı yoktur”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un kurtuluşunun 100. yıldönümünde konuştu. 

 

 

İBB, dört yıl 10 ay 23 gün süren işgalinin ardından, Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 6 Ekim 1923’te geri alınan İstanbul’un kurtuluşunu, Üsküdar Meydanı’ndaki etkinliklerle kutladı.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sibel Can konseri öncesi konuştu. İmamoğlu’na eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu eşlik etti.

 

Herkesin cumhuriyet sayesinde eşit olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Hep birlikte milli iradeye, demokrasi ve hukukun üstünlüğüne dayanan bir sistem inşa ettik.

 

Cumhuriyetle birlikte, güçlü ve milli bir ekonomiye sahip olduk. Kimsesizlerin kimsesi olmayı kendine görev bilen bir sosyal devlet kurma yoluna girdik” dedi.

 

Kökeni, inancı, düşüncesi ne olursa olsun, bu şehirde yaşayan bütün İstanbullulara sevgi ve saygı duyduklarını belirten İmamoğlu, “İstanbul’u yönetirken, kendi tercih ve düşüncelerimizi hiç kimseye dayatmıyoruz, aksine herkesin düşüncesine, yaşam biçimine saygı gösteriyoruz. Çünkü, hiçbir yöneticinin vatandaşa kendi tercihini dayatma hakkı yoktur.

 

Biz, milletimizin her bireyini olduğu gibi kabul ediyor ve olduğu gibi seviyoruz. İşte bunu bize öğreten ve bunu bize veren, cumhuriyettir” diye devam etti.

 

İmamoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Sizler, çağdaş, güçlü bir cumhuriyetin eşit ve onurlu yurttaşlarısınız. Sizin üzerinizde hiçbir güç, hiçbir makam olamaz. İstanbul’un kurtuluşunun bugününde sizlerle paylaşmak isterim.

 

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında, sizleri gücünüzü fark etmeye, bu şehrin, bu ülkenin her biriniz eşit hissedarı olduğunuzu, bu şehrin, bu ülkenin sahiplerinin 86 milyon vatandaşımızın olduğunu sizlere hatırlatıyorum. Sizi, bunu bilerek hareket etmeye, hep birlikte umuda, sahip çıkmaya davet ediyorum.”

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler