Sosyal Medya

Ekonomi

Erdoğan’dan Mehmet Şimşek’e Uyarı

İktidara yakın Sabah Gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şimşek ve Merkez Bankası ekibine, ‘yüksek faize ilişkin’ dikkatli olmalarını…

Erdoğan’dan Mehmet Şimşek’e Uyarı

İktidara yakın Sabah Gazetesi yazarı Okan Müderrisoğlu, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Şimşek ve Merkez Bankası ekibine, ‘yüksek faize ilişkin’ dikkatli olmalarını söylemiş, ekonomide viraja sert girmeyip, virajı geniş almalarını tavsiye etmiş durumda” dedi.

Müderrisoğlu, yazısında “Ekonomide ciddi bir iletişim stratejisine” ihtiyaç duyulduğunu hatırlatma görevimiz bulunuyor” görüşünü aktardı.

Müderrisoğlu “Hızlı toplantılar, Twitter paylaşımları, Para Politikası Kurulu metinleri bir yere kadar idare ediyor. Oysa… Piyasa profesyonelleri de sade vatandaş da kendi önceliklerine göre mesaj/ tedbir/netice bekliyor. Üstelik bütün bu olup bitenlerin yanı sıra, ileride atılabilecek adımların parlamentoya taşınması yani milletvekilleri ve AK Parti yönetiminin de aydınlatılması zarureti doğuyor. Ve mutlaka Sn. Cumhurbaşkanımızın genel yaklaşımı ve duyarlılığının ön planda tutulması da bütün bu denklemin asli noktasına işaret ediyor” yazdı.

Müderrisoğlu, şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sn Şimşek ve Merkez Bankası ekibine, “yüksek faize ilişkin” dikkatli olmalarını söylemiş, ekonomide viraja sert girmeyip, virajı geniş almalarını tavsiye etmiş durumda!”

HalkTV

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler