Sosyal Medya

Politika

Ekrem İmamoğlu’ndan “değişimden vaz mı geçtiniz?” sorusuna dikkat çeken yanıt

CHP'nin merakla beklenen kurultayında Divan Başkanlığını üstlenmeyi kabul eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “değişimden vaz mı geçtiniz?” sorusuna dikkat çeken yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu’ndan “değişimden vaz mı geçtiniz?” sorusuna dikkat çeken yanıt

CHP’nin merakla beklenen kurultayında Divan Başkanlığını üstlenmeyi kabul eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “değişimden vaz mı geçtiniz?” sorusuna dikkat çeken yanıt verdi.

 

 

 

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na dair önemli bir gelişme yaşandı. Kurultayın 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşeceği duyurulurken, Divan Başkanlığı koltuğunu İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üstleneceği açıklandı.

 

Kurultayın merakla beklenen yarışması, Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında gerçekleşecek gibi görünüyor. Ancak, parti içindeki “değişim” isteğinin öncü isimlerinden biri olan İmamoğlu’nun Kılıçdaroğlu’nun Divan Başkanlığı teklifini kabul etmesi, farklı yorumlara yol açtı.

 

İstanbul’da “Büyütülen Hayallerle Cumhuriyet ve Kadın” etkinliğine katılan Ekrem İmamoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

İmamoğlu, kendisine yöneltilen “Genel Merkez’den gelen bu teklif kabul etmeniz, ‘değişim’ çağrınızdan vazgeçtiğiniz anlamına mı geliyor? Özgür Özel’i zora soktuğunuza dair yorumlar var” sorusuna şu yanıtı verdi:

 

“Hayır, hiç öyle bir durum yok. Bir makamla ilgili benim düşüncelerimin yan yana koyularak değişip değişemeyeceği şeklinde düşünenler ya beni tanımıyorlar, ya da ideallerimi ve siyasete bakışımla ilgili hiçbir bilgiye sahip değiller. Ben Sayın Genel Başkanımla da konuştuğum 4 Haziran’da ne ifade ettiysem, bugün aynı kanaatlere sahip birisiyim. Bu konuda da Sayın Özgür Özel’le tariflediğimiz yol yürüyüş biçiminde aynı noktadayım. Pozisyonumu biliyorlar ve bunu bilerek beni bu göreve davet ettiler.”

 

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler