Sosyal Medya

Gündem

Dünya basını Kılıçdaroğlu’nun adaylığını konuşuyor

Millet İttifakı’nda artan diplomasi trafiğinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak resmen açıklandı. Ankara’daki kritik ve…

Dünya basını Kılıçdaroğlu’nun adaylığını konuşuyor

Millet İttifakı’nda artan diplomasi trafiğinin ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak resmen açıklandı. Ankara’daki kritik ve sıcak saatler dış basın tarafından da yakından takip edildi. BBC, Erdoğan’a atıfta bulunarak, “Ekonomik kriz ve geçen ay yaşanan depremlerde yapılan hatalar onu önceki seçimlerden daha savunmasız kılmış olabilir” yorumu yaptı. İşte dikkat çeken analizler…

Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi partinin genel başkanları, dün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya gelerek ittifakın Cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Toplantıya ev sahipliği yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ittifakın Cumhurbaşkanı adayını, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, bizim Cumhurbaşkanı adayımızdır” diyerek duyurdu.

emal Kılıçdaroğlu, daha sonra CHP Genel Merkezi’ne gelerek burada kendisini bekleyen yurttaşlara hitap etti. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmadan kesitler içeren bir videoyu, gecenin ilerleyen saatlerinde ‘Adaylarımız…’ mesajıyla sosyal medya hesabında yayınladı.

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı dünya basınında nasıl yorumlandı? Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması dünya basınında da geniş yer buldu.

ABD’nin Politico haber sitesi, ‘Türkiye’de muhalefet Erdoğan’ın karşısında aday olarak Kılıçdaroğlu’nun arkasında birleşti’ başlıklı haberinde, CHP liderinin ‘seçimin favorisi olan ve kendisini bir hukuk mücadelesinin içinde bulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tercih edildiğini’ yazdı. Kılıçdaroğlu’nun ‘ince yapısı ve mütevazı tavrı nedeniyle Türkiye’nin Gandhi’si olarak da bilindiğini’ hatırlatan Politico, partisinin son dönemdeki başarılarının Kılıçdaroğlu’na atfedildiğini kaydetti.

 

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler