Sosyal Medya

Politika

CHP’li Başkanlar Yeniden Aday Olacak Mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimleri için büyükşehir belediye başkanlarının yeniden aday olacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu, işbirliği yapılacaksa bile belediye başkanlarının CHP çatısı altında seçime gireceğini söyledi.

CHP’li Başkanlar Yeniden Aday Olacak Mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimleri için büyükşehir belediye başkanlarının yeniden aday olacağını açıkladı.

 

 

 

Kılıçdaroğlu, işbirliği yapılacaksa bile belediye başkanlarının CHP çatısı altında seçime gireceğini söyledi.

 

İzmir’de Soyer de Aday

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ardından, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de 2024 yerel seçimlerinde yeniden aday olmak istediğini duyurdu. Soyer, İzmir’e hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.

Kılıçdaroğlu: Başarılı Belediye Başkanlarını Tekrar Aday Göstereceğiz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, büyükşehir belediye başkanlarının bireysel adaylık açıklamalarına destek verdi. Kılıçdaroğlu, “Başarılı olan belediye başkanlarını tekrar aday göstereceğimizi zaten defalarca ifade ettik. Kararı Parti Meclisi verecek ama benim Genel Başkan olarak görüşüm başarılı belediye başkanlarının görevlerini sürdürmeleri” dedi.

Kılıçdaroğlu, 2019 seçimlerindeki gibi partiler ötesi İstanbul İttifakı’nı kurmak için çaba göstereceğini de vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Genel özellikler ve talepler doğrultusunda elbette işbirliği olabilir. 50 il ve pek çok ilçede işbirliği yaptık. 11 büyükşehir işbirliği ile kazanıldı. 2024 yerel seçimleri için de Akşener işbirliğine kapıyı açık tutarken, İmamoğlu ve Yavaş’a destek için ‘günü geldiğinde bakarız’ demişti” diye konuştu.

CHP’li Belediye Başkanları CHP’den Aday Olacak

Ekrem İmamoğlu’nun CHP, Mansur Yavaş’ın ise İYİ Parti’den aday olması formülleri dillendirilirken, Kılıçdaroğlu bu iddialara net bir yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “CHP’li belediye başkanlarının olduğu yerde CHP’li belediye başkanları vardır. Devam eder. Bunun ortası olmaz. Her halükarda Ankara’da da İstanbul’da da dominant parti CHP’dir. Öyle kabul etmek lazım” dedi.

Değişim ve Demokratikleşme Vurgusu

CHP lideri Kılıçdaroğlu, değişimle ilgili de tüzük değişikliğine vurgu yaptı. Üyelerin milletvekili adaylarını belirleyici ön seçimi zorunlu kılan tüzük değişikliği için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, “Değişimin önünü tıkayan bir kişi değilim. Değişimin önünü sonuna kadar açacağım. Bir değişim yapacağız o kesin. Kurultayı da göreceksiniz demokratikleşmenin ne olduğunu herkes görecek. Ondan sonra özgürce kendi genel başkanını seçecek, yeri geldiğinde başkanı görevden alacak bir kurultay olacak” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler