Sosyal Medya

Gündem

CHP’de bir sızıntı daha! Korsanların eline geçti

CHP’nin üye sistemi bilgisayar korsanlarının hedefi oldu.       Eski ve yeni CHP üyelik verileri internet forumlarında satışa çıktı.…

CHP’de bir sızıntı daha! Korsanların eline geçti

CHP’nin üye sistemi bilgisayar korsanlarının hedefi oldu.

 

 

 

Eski ve yeni CHP üyelik verileri internet forumlarında satışa çıktı. Bu, parti içi muhalefetin basına kapalı zoom toplantısının internette yayınlanmasından sonra CHP’de üç günde yaşanan ikinci sızıntı olayı.

 

1 milyon 369 bin üyesi olan CHP’de, özellikle 2018’den bu yana veri sızıntısı ve güvenliği tartışılan konulardan.

 

Seçim günlerinde yaşanan veri ve sistem sorunları nedeniyle seçmenler tarafından eleştirilen CHP’de bu sorun 14 Mayıs’ta Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’i koltuğundan bile etti.

 

İnternetteki forumlarda, geçen günlerde dikkat çeken bir paylaşım oldu: “Güncel CHP datası satılıktır. Sütun sayısı 1 milyondur.”

10Haber’den Hazar Dost’un haberine göre bu verilerin içerisinde CHP’nin yeni eski üyeleri, il-ilçe yöneticileri gibi detaylar yer alıyor. Satıcılar, verilerin son bir ay içerisinde çekildiğini belirtiyor.

 

 

Yaklaşık 1 milyon üyenin verisinde, TC Kimlik numaraları ve parti üye numaraları da bulunuyor. Fiyatı ise 7 bin TL. Sızıntının doğru olup olmadığını doğrulayabilmek için paylaşılan listedeki isimlerden bazılarına açık kaynaklardan ulaşıldığında, ismi olan kişiler, veri sızıntısındaki bilgilerin doğru olduğunu söyledi.

 

CHP’Lİ ÇELİK: BENİM DÖNEMİMDE OLMADI

 

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, göreve geldiği 15 Mayıs’tan bu yana sistemlerinde bir sızıntı olmadığını belirtirken, “14 Mayıs’ta yapılan saldırılardan bir sızıntı olmuş olabilir ama o saldırılar engellenmişti. Benim dönemimde böyle bir şey olmadı” dedi.

 

Onursal Adıgüzel

ADIGÜZEL NE DEDİ?

Seçimlerin ardından görevden alınan eski Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel ise 14 Mayıs’tan sonraki süreçte sorumluluklarını devrettiğini belirterek, “5 yıl boyunca böyle bir sıkıntı yaşamadık. Bu açık, hızlı bir şekilde tespit edilmelidir. Geçmişte de böyle bir ihbar almıştık, biz süreci çok iyi yürütüp, yargıya taşımıştık” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

veryansintv.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler