Sosyal Medya

Genel

ARANIYOR: Erdoğan’ın nasına katlanacak ekonomi bakanı

Gazeteci Özlem Gürses, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine katılan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bakanlık görevini kabul etmediğini söyledi. Gazeteci…

ARANIYOR: Erdoğan’ın nasına katlanacak ekonomi bakanı

Gazeteci Özlem Gürses, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine katılan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bakanlık görevini kabul etmediğini söyledi.

Gazeteci Özlem Gürses, TELE1 ekranlarında Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman programında AKP kulislerinden dikkat çeken bir gelişmeyi aktardı.

Özlem Gürses, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batman’da HÜDA PAR bayrakları eşliğinde düzenlenen mitinge katılım fotoğraf çekilen ve Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonominin başına getirmek için ikna etmeye çalıştığı eski Maliye Başkanı Mehmet Ali Şimşek’in hiçbir şekilde bakanlık görevini kabul etmediğini söyledi.

Mehmet Şimşek’e yakın isimlerle görüştüğünü belirten Gürses, “Bir süredir Mehmet Şimşek ikna edilmeye çalışılıyor. AK Parti tarafında ciddi bir ekonomi yönetimi darboğazı var. İsim bulamıyorlar. Bugün Batman Mitingi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğanla eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek birlikteydiler ve sahneye çıktılar, birlikte bir fotoğraf verdiler. Ama ben Mehmet Şimşek’e yakın kaynaklarla konuştum. Hiçbir şekilde bir bakanlık görevi kabul etmeyi düşünmediğini bir kez daha söyledi” ifadelerini kullandı.

“İSİM ARIYOR AMA BULAMIYOR”

Erdoğan’ın ekonomiyi yönetecek isim bulmakta zorlandığını belirten Özlem Gürses; eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, eski Kalkınma Bakanı Başkanı Cevdet Yılmaz ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun adının bakanlık için düşünüldüğünü söyledi.

Özlem Gürses konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Her durumda ekonomi yönetimini revize etmek durumda. İsim arıyor ama bulamıyor. Örneğin, Lütfü Elvan’ı geri çağırmayı istediği konuşuluyor Ankara’da. Cevdet Yılmaz’ı tekrar göreve çağırmak istediği konuşuluyor. Şu anki Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun bile bakanlık kadroları için ismi geçiyormuş Ankara’da. Çünkü Nureddin Nebati’den hiçbir şekilde memnun değiller. Kesinlikle değiştirmek istiyorlar. Mehmet Şimşek’in ikna edilemediği her senaryoda da farklı isimler arıyorlar.”

 

 

tele1.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler