Sosyal Medya

Genel

ABD’li Senatör Menendez’in Türkiye’ye F-16 satışına itirazları sürüyor

Türkiye’ye F-16 savaş uçakları ve modernizasyon kitlerinin satışına karşı görüşleriyle bilinen ABD’li Senatör Bob Menendez Türkiye’ye dair görüşlerinde bir değişiklik olmadığını dile getirdi...

ABD’li Senatör Menendez’in Türkiye’ye F-16 satışına itirazları sürüyor

Türkiye’ye F-16 savaş uçakları ve modernizasyon kitlerinin satışına karşı görüşleriyle bilinen ABD’li Senatör Bob Menendez Türkiye’ye dair görüşlerinde bir değişiklik olmadığını dile getirdi.

VOA Türkçe’de yer alan habere göre, Reuters haber ajansına konuşan Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez, Türkiye’yle ilgili yeni bir durumun olmadığını ve kendisinin Türkiye’ye dair kaygılarınnı dile getirmeye devam edeceğini söyledi. Son dönemde Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine onay vermesinin Washington’da F-16 konusunda Senato’daki havayı değiştirmesine dair beklenti hakimdi.

Menendez, Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı olarak satışa dair Senato sürecini beklemeye alma hakkını elinde bulunduruyor.

ABD’li senatör, Türkiye’nin Yunanistan’la ilişkileri başta olmak üzere ülkedeki insan hakları ihlalleri ve ifade özgürlüğü gibi konulara yönelik olarak sık sık eleştirilerini dile getirerek Türkiye’ye F-16 satışına karşı olduğunu belirtiyor.

 

Haberin Tamamına Buradan Ulaşabilirsiniz

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler