Sosyal Medya

Ekonomi

ABD, 5 Türk Şirketine Yaptırım Kararı Aldı

ABD Hazine Bakanlığı'ndan bir yetkili, Rusya'ya yönelik yaptırımların delinmesi nedeniyle beş Türkiye merkezli şirkete ve bir Türkiye vatandaşına yaptırım uygulanacağını söyledi.

ABD, 5 Türk Şirketine Yaptırım Kararı Aldı

Reuters Haber Ajansı, ABD Hazine Bakanlığı’ndan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde Rusya’ya yönelik yaptırımların delinmesini gerekçe göstererek 5 Türkiye merkezli şirket ile bir Türk vatandaşına yaptığım uygulanacağını söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan bir yetkili, Rusya’ya yönelik yaptırımların delinmesi nedeniyle beş Türkiye merkezli şirkete ve bir Türkiye vatandaşına yaptırım uygulanacağını söyledi.

ABD’nin Rusya’nın yaptırımları delmesine yardım ettiği gerekçesiyle Türkiye merkezli beş şirkete ve bir Türkiye vatandaşına yaptırım uygulayacağı iddia edildi.

Buna göre ABD Hazine Bakanlığı, Rusya’nın çift kullanımlı malların ithalatı için güvendiği şirketler arasında olduğu iddia edilen Margiana İnsaat Dış Ticaret ve Demirci Bilişim Ticaret Sanayi isimli şirketlere yaptırım uygulayacak.

DEV TERSANE FİRMASI DA LİSTEDE

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın da Denkar Ship Construction şirketine Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı gemilere onarım hizmeti sunduğu iddiasıyla yaptırım uygulayacağı belirtildi.

Reuters haber ajansına konuşan bir ABD’li üst düzey Hazine Bakanlığı yetkilisi, “Son 18 aydır Türk hükümetiyle ve özel sektörle endişelerimizi paylaştık ve Rusya’nın savaşıyla bağlantılı olarak yaptırım uyguladıklarımızla iş yapmanın önemli risklerini bildirdik” dedi.

Aynı kaynak, “Bunlar, bizim yaptırım uygulanan işletmelere maddi destek sağlayan kişi ve işletmeleri hedef almaya devam eden bağlılığımızı yansıtıyor” ifadelerini kullandı.

Beş şirket ve bir kişiye yönelik söz konusu yaptırımlar, Rusya ile bağlantılı olarak 150’den fazla kişi ve kuruluşa yönelik daha büyük bir paketin parçası olacak.

Uygulanacak yaptırımların, Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı, yaptırıma tabi gemilerin onarımına ve ‘çift kullanımlı malların’ transferine yardımcı olmakla suçlanan denizcilik ve ticaret şirketlerini hedef alacağı ifade edildi.

HalkTV

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler