Sosyal Medya

Piyasa

Obilet 2023 yılının en popüler rotalarını belirledi… En çok aranan İstanbul-Ankara otobüs rotası

Obilet'in 2023 seyahat istatistiklerine göre, bu yılın en popüler rotaları belirlendi. Yapılan açıklamalara göre, en çok tercih edilen otobüs yolculuk rotası İstanbul-Ankara olurken, yurt içi uçuşlarda ise İstanbul-İzmir rotası öne çıktı.

Obilet 2023 yılının en popüler rotalarını belirledi… En çok aranan İstanbul-Ankara otobüs rotası

Obilet’in 2023 seyahat istatistiklerine göre, bu yılın en popüler rotaları belirlendi. Yapılan açıklamalara göre, en çok tercih edilen otobüs yolculuk rotası İstanbul-Ankara olurken, yurt içi uçuşlarda ise İstanbul-İzmir rotası öne çıktı.

 

 

Yurt dışı uçuşlarında ise Adana, İstanbul ve Ankara’dan KKTC’ye yapılan seyahatler önde gelirken, KKTC dışındaki destinasyonlar arasında en çok tercih edilen rotalar İstanbul-Bakü ve Ankara-Bakü oldu.

 

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi, İstanbul-Hatay ve Ankara-Hatay rotalarında otobüs bileti aramalarında belirgin bir artışa neden oldu. Aynı dönemde uçak seyahatlerinde ise Diyarbakır-Bursa iç hatlarda, Aşkabat-İstanbul ise dış hatlarda en yüksek arama artışları kaydedildi.

 

Yurt dışı otobüs seyahatlerinde en çok tercih edilen rotalar arasında İstanbul-Sofya, İstanbul-Selanik ve İstanbul-Batum öne çıktı. Diğer yandan, yurt dışındaki şehirlerarası rotalarda ise Sofya-Varna, Madrid-Barselona ve Batum-Tiflis en fazla ilgi gören güzergahlar oldu. Türkiye dışındaki ülkelere yapılan seyahatlerde ise Sofya-Selanik, Paris-Lizbon ve Tiflis-Bakü rotaları popülerlik sıralamasında öne çıktı.

 

Obilet tarafından sunulan biletlerde yurt içi otobüs biletleri 10 TL ile 1.700 TL, yurt dışı otobüs biletleri 130 TL ile 7 bin 500 TL, yurt içi uçak biletleri 193 TL ile 6 bin 99 TL, yurt dışı uçak biletleri ise 277 TL ile 140 bin 66 TL arasında değişim gösterdi.

 

En yoğun bilet satış dönemleri yaz tatili ve Kurban Bayramı dönemlerinde yaşandı. Otobüs seyahatlerinde Haziran ayı, online bilet satışlarının en yoğun olduğu dönem olarak belirlenirken, yurt içi uçuşlarda Mayıs ve yurt dışı uçuşlarda ise Haziran ayları en fazla satışın yapıldığı dönemler oldu.

 

Obilet verilerine göre, en çok bilet satışının gerçekleştiği günler arasında 6 Şubat’taki deprem felaketi sonrası otobüs yolculuklarında 11 Şubat, yurt içi uçuşlarda 13 Şubat öne çıktı. Deprem etkisi göz ardı edildiğinde ise diğer günler arasında otobüs seyahatlerinde 23 Haziran, yurt içi uçuşlarda 15 Mayıs ve yurt dışı uçuşlarda ise 7 Haziran en fazla bilet satılan günler arasında yer aldı.

 

Yurt dışı uçak biletlerinde vizesiz gidilebilen ülkelere olan ilgi belirgin bir şekilde arttı. Lefkoşa ve Bakü’nün önde olmasının ardından, Batum, Tahran, Belgrad ve Bangkok da yoğun ilgi gören destinasyonlar arasında bulunuyor.

 

Genel olarak, 2023 seyahat trendleri önceki yıllardan farklılık gösterdi. Deprem felaketi bazı rotalarda arama oranlarında büyük artışlara sebep olurken, yaz tatili ve bayram dönemleri online bilet satışlarının en yoğun olduğu zaman dilimleri olarak öne çıktı. Yurt dışı seyahatlerinde ise vizesiz ülkelere olan ilginin belirgin bir şekilde arttığı gözlemlendi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler