Sosyal Medya

Piyasa

Obilet 2023 yılının en popüler rotalarını belirledi… En çok aranan İstanbul-Ankara otobüs rotası

Obilet'in 2023 seyahat istatistiklerine göre, bu yılın en popüler rotaları belirlendi. Yapılan açıklamalara göre, en çok tercih edilen otobüs yolculuk rotası İstanbul-Ankara olurken, yurt içi uçuşlarda ise İstanbul-İzmir rotası öne çıktı.

Obilet 2023 yılının en popüler rotalarını belirledi… En çok aranan İstanbul-Ankara otobüs rotası

Obilet’in 2023 seyahat istatistiklerine göre, bu yılın en popüler rotaları belirlendi. Yapılan açıklamalara göre, en çok tercih edilen otobüs yolculuk rotası İstanbul-Ankara olurken, yurt içi uçuşlarda ise İstanbul-İzmir rotası öne çıktı.

 

 

Yurt dışı uçuşlarında ise Adana, İstanbul ve Ankara’dan KKTC’ye yapılan seyahatler önde gelirken, KKTC dışındaki destinasyonlar arasında en çok tercih edilen rotalar İstanbul-Bakü ve Ankara-Bakü oldu.

 

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi, İstanbul-Hatay ve Ankara-Hatay rotalarında otobüs bileti aramalarında belirgin bir artışa neden oldu. Aynı dönemde uçak seyahatlerinde ise Diyarbakır-Bursa iç hatlarda, Aşkabat-İstanbul ise dış hatlarda en yüksek arama artışları kaydedildi.

 

Yurt dışı otobüs seyahatlerinde en çok tercih edilen rotalar arasında İstanbul-Sofya, İstanbul-Selanik ve İstanbul-Batum öne çıktı. Diğer yandan, yurt dışındaki şehirlerarası rotalarda ise Sofya-Varna, Madrid-Barselona ve Batum-Tiflis en fazla ilgi gören güzergahlar oldu. Türkiye dışındaki ülkelere yapılan seyahatlerde ise Sofya-Selanik, Paris-Lizbon ve Tiflis-Bakü rotaları popülerlik sıralamasında öne çıktı.

 

Obilet tarafından sunulan biletlerde yurt içi otobüs biletleri 10 TL ile 1.700 TL, yurt dışı otobüs biletleri 130 TL ile 7 bin 500 TL, yurt içi uçak biletleri 193 TL ile 6 bin 99 TL, yurt dışı uçak biletleri ise 277 TL ile 140 bin 66 TL arasında değişim gösterdi.

 

En yoğun bilet satış dönemleri yaz tatili ve Kurban Bayramı dönemlerinde yaşandı. Otobüs seyahatlerinde Haziran ayı, online bilet satışlarının en yoğun olduğu dönem olarak belirlenirken, yurt içi uçuşlarda Mayıs ve yurt dışı uçuşlarda ise Haziran ayları en fazla satışın yapıldığı dönemler oldu.

 

Obilet verilerine göre, en çok bilet satışının gerçekleştiği günler arasında 6 Şubat’taki deprem felaketi sonrası otobüs yolculuklarında 11 Şubat, yurt içi uçuşlarda 13 Şubat öne çıktı. Deprem etkisi göz ardı edildiğinde ise diğer günler arasında otobüs seyahatlerinde 23 Haziran, yurt içi uçuşlarda 15 Mayıs ve yurt dışı uçuşlarda ise 7 Haziran en fazla bilet satılan günler arasında yer aldı.

 

Yurt dışı uçak biletlerinde vizesiz gidilebilen ülkelere olan ilgi belirgin bir şekilde arttı. Lefkoşa ve Bakü’nün önde olmasının ardından, Batum, Tahran, Belgrad ve Bangkok da yoğun ilgi gören destinasyonlar arasında bulunuyor.

 

Genel olarak, 2023 seyahat trendleri önceki yıllardan farklılık gösterdi. Deprem felaketi bazı rotalarda arama oranlarında büyük artışlara sebep olurken, yaz tatili ve bayram dönemleri online bilet satışlarının en yoğun olduğu zaman dilimleri olarak öne çıktı. Yurt dışı seyahatlerinde ise vizesiz ülkelere olan ilginin belirgin bir şekilde arttığı gözlemlendi.

BAKMADAN GEÇME

  • Sanayi üretiminde bahar canlanması!

    Mart ayında sanayi üretimi hem aylık hem yıllık bazda artış gösterdi. Madencilik ve imalat sanayi yükselişe geçerken, enerji üretiminde düşüş yaşandı.

  • Enerjisa Üretim’den 2.5 milyar dolarlık yenilenebilir enerji hamlesi

    Türkiye'nin en büyük özel elektrik üreticisi Enerjisa Üretim, 30. santralini devreye aldı. Uygar RES’in tamamlanmasıyla Türkiye’nin ikinci en büyük rüzgâr santrali devreye girecek. Şirket, 11 ülkeye hizmet verirken 2.5 milyar dolarlık dev yatırım planını sürdürüyor.

  • Özgür Özel: “19 Mart süreci Türkiye’yi paralize etti, KOBİ’ler iflasa sürüklendi”

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Sanayi Odası ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarda 19 Mart sonrası yaşanan ekonomik gelişmelere sert tepki gösterdi: "Türkiye'yi ayakta tutan sağlam kolonlar nefes alamıyor."

  • Aracı Kurumlar Borsa için ne yorum yaptı?  Yükseliş sürebilir

    Genel bir değerlendirme yaptığımızda, son dönemde  sergilediği zayıf seyirle 9,000 bölgesine kadar savrulan  piyasada, dün itibarıyla bu kritik destekten yukarı yönde bir  toparlanma çabası daha başlamış durumda. Yaşanan  yükseliş hareketinin, son dönemkilerden farklı olarak, daha  homojen bir şekilde farklı sektör endekslerine yansımış  olmasını, hareketin devamı açısından cesaret verici olarak  görüyoruz.

  • Dövize kaçış bitti, TCMB rezervleri yükselişe geçti

    2 Mayıs haftasında swap hariç net rezervlerde 2,9 milyar $’lık azalış, yurtdışı yerleşiklerin 1,2 milyar $’lık DİBS satışı ve DTH’lardaki 825 milyon $ azalış öne çıkıyor. Ayrıca, TCMB Analitik Bilanço verilerine göre, swap hariç rezervlerde 7 Mayıs itibariyle 4,2 milyar $’lık artış olduğunu hesaplıyoruz. Haftalık hareketleri şöyle sıralayabiliriz:

  • SABAH Analizi: Ticaret umudu: Risk iştahı arttı, Bitcoin kükredi, dolar toparladı!

    ABD-İngiltere ticaret antlaşması piyasalar moral verdi. Bitcoin, dolar ralliye geçti

  • Trump, Netanyahu ile Bağlarını Kesti: Ortadoğu’da İsrail Olmadan Adım Atacak

    Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bağlarını kopardı. Trump’ın Netanyahu’yu manipülasyonla suçladığı ve Ortadoğu stratejisini İsrail hükümetinden bağımsız yürüteceği bildirildi. 📌 Haber Metni: İsrail Ordu Radyosu’nun haberine göre, ABD eski Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilişkilerini sonlandırma kararı aldı. Nedeni ise Netanyahu’nun Trump’ı yönlendirmeye çalıştığına dair oluşan güçlü şüpheler. Habere göre Trump’ın yakın çevresi, İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer’e Trump’ın artık Netanyahu ile Ortadoğu politikalarında koordinasyon kurmayacağını bildirdi. Dermer’e aktarılan mesajda, Trump’ın en çok nefret ettiği şeyin “manipüle edilmek” olduğu vurgulandı. Bir İsrailli yetkili, Dermer’in Cumhuriyetçi çevrelerde alışılmış “kibirli” tutumunun bu gerginliği gidermeye yetmediğini belirtti. Bu gelişme, Israel Hayom gazetesinin Trump’ın Netanyahu’dan “hayal kırıklığına uğradığını” ve artık Ortadoğu’daki adımlarını İsrail’in onayını beklemeden atacağını yazmasının hemen ardından geldi. Trump, 20 Ocak 2025’te başkanlık görevine yeniden başladığından bu yana Netanyahu hükümetine geniş çaplı ve koşulsuz destek vermişti. Bu destek, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yürütülen ve birçok çevre tarafından “soykırım” olarak tanımlanan askeri operasyonlara rağmen sürdü. Ancak Israel Hayom’un isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberde, iki liderin kişisel ilişkilerinin giderek soğuduğu ve karşılıklı hayal kırıklığının arttığı ifade edildi. Trump’a yakın iki üst düzey ismin kapalı kapılar ardında, Trump’ın artık İsrail’i beklemeyeceğini ve Ortadoğu gündemini kendi başına ilerleteceğini söylediği aktarıldı. Trump’ın hangi somut adımları atacağı belirtilmemekle birlikte, Tel Aviv’in Trump’ın İsrail’i dışarıda bırakarak hareket ettiğinden şikayet ettiği bildirildi. Bu duruma örnek olarak, Washington yönetiminin Yemen’deki Husilerle imzaladığı ateşkes anlaşması gösterildi. Anlaşma İsrail’e haber verilmeden sonuçlandırıldı ve Tel Aviv tamamen devre dışı bırakıldı. Bu son gelişmeler, iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin geleceği konusunda yeni soru işaretleri doğururken, Trump’ın Ortadoğu politikasında İsrail’siz bir dönem başlattığı yorumlarına yol açtı. Kaynak: İsrail Ordu Radyosu, Israel Hayom, Arap basını Atilla Yesilada ve Güldem Atabay tarafından kaleme alınan özel raporlarımıza abone olmak ister misiniz? Abonelik koşulları için bize e-mail atın: [email protected] 🔑 Anahtar Kelimeler: Donald Trump, Binyamin Netanyahu, Trump Netanyahu krizi, ABD İsrail ilişkileri, Ortadoğu politikası, Trump İsrail bağları, Israel Hayom, Gazze savaşı, Trump Husi ateşkesi, Trump dış politikası 2025, Ron Dermer, ABD diplomasisi 🧠 Meta Açıklama: Donald Trump, Netanyahu ile bağlarını kopardı. Trump, İsrail Başbakanı'nı manipülasyonla suçlarken, Ortadoğu'da yeni adımlarını İsrail ile koordinasyon kurmadan atmaya hazırlanıyor. Devamında istersen bu haber için görsel önerisi de sunabilirim WS37. Hazır mısın?

  • Çin’in Yeni Teşvik Paketi Piyasaları Etkilemedi: Gözler ABD ile Ticaret Görüşmelerinde

    Çin hükümeti, ekonomiyi canlandırmak için yeni bir teşvik paketi açıklasa da, piyasalar bu adımlara sınırlı tepki verdi. Yatırımcıların odağı ABD ile yürütülen kritik ticaret görüşmelerine çevrildi.

  • Bakan Uraloğlu Açıkladı: Türkiye’nin Sosyal Medya Şampiyonu Belli Oldu

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya kullanımıyla ilgili dikkat çeken verileri kamuoyuyla paylaştı. We Are Social ve Meltwater tarafından hazırlanan Dijital 2025 Türkiye Raporunu değerlendiren Bakan Uraloğlu, Türkiye'de internet kullanıcı sayısının 77,3 milyona ulaştığını, sosyal medya kullanıcılarının sayısının ise son bir yılda %1,7 artarak 58,5 milyona yükseldiğini açıkladı.

  • Yazılı basına telif koruması gelebilir

    TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında, Google’ın algoritma değişiklikleri ve bunların Türkiye’deki medya kuruluşları üzerindeki etkilerini görüşmek üzere toplandı. Yayman, "“Haberin telif konusu haline getirilmesini ve kullanıma bağlı olarak medya kuruluşlarına ücret ödenmesini talep ediyoruz" ifadesini kullandı.

  • Çetin Ünsalan Yazdı: Enflasyon düşerse, alım gücü artar mı?

    TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, veriler meselesine değinmedi...

  • Selçuk Bayraktar’dan sonra bu kez Güler Sabancı’dan uyarı geldi!

    Geçtiğimiz süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı ve BAYKAR Yönetim Kurulu Selçuk Bayraktar'ın yüzünü ve sesini kullanan yapay zeka dolandırıcıları bu defa da Güler Sabancı'nın kişisel bilgilerini kullandı...

  • Türkiye’nin dev çay firması satılıyor!

    Türkiye'nin en büyük çay üreticilerinden Of Çay, 6 yıl aranın ardından yeniden satılıyor. Şirketi 2019 yılında satın alan Jacobs kahvelerinin sahibi ABD merkezli Jde Peet’s, Türkiye'deki çay operasyonlarını elden çıkaracağını açıkladı...

Benzer Haberler