Sosyal Medya

Borsa

JPMorgan/UBS/Morgan Stanley: Resesyonda tahvilleri hisselere tercih ediyoruz

JPMorgan, Morgan Stanley ve UBS analistleri olası resesyon durumunda tahvilleri hisselere göre daha çok beğendiklerini belirtti. FED’in yumuşak inişi başaramayacağı…

JPMorgan/UBS/Morgan Stanley: Resesyonda tahvilleri hisselere tercih ediyoruz

JPMorgan, Morgan Stanley ve UBS analistleri olası resesyon durumunda tahvilleri hisselere göre daha çok beğendiklerini belirtti.

FED’in yumuşak inişi başaramayacağı inancı büyük bankaların daha fazla tahvil yatırımı tavsiyesi vermesine yol açıyor.

Bloomberg’in haberine göre, JPMorgan, Morgan Stanley ve UBS analistleri resesyon ihtimali gölgesi altında sabit getirili menkul kıymetleri, hisselere göre daha fazla beğendiklerini açıkladı.

Üç bankanın analistleri özellikle yatırım yapılabilir nota sahip tahvillerin ekonomik yavaşlama senaryosunda hisselere göre daha iyi performans göstereceğini düşünüyor.

Bu görüşü destekleyen veriler de mevcut.

Yüksek notlu tahvillerin getirisi MSCI ACWI Endeksi şirketlerinin temettü getirilerini aşmış durumda. İki getiri arasındaki fark 90 baz puanla 2008 finans krizinden bu yana en yüksek seviyede.

Üç banka ayrıca hisse değerlemelerini pahalı buluyor.

JPMorgan Asset Management Stratejisti Tai Hui “Genel atmosfer sabit getirili varlıkların lehine. ABD hisselerinde değerlemeler ucuz değil ve karlılık beklentileri hala çok iyimser” yorumunu yaptı.

Yıl başından bu yana getirilere bakıldığında hisse senetleri önde gözüküyor. Küresel hisse senetleri yatırımcısına 2023’te yüzde 7 getiri sağlarken yatırım yapılabilir nota sahip tahviller yatırımcılarına yüzde 3,3 kazanç sağladı.

 

 

patronlardunyasi.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler