Sosyal Medya

Borsa

JPMorgan/Dimon: Bu, dünyanın on yıllardır gördüğü en tehlikeli zaman olabilir

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon Ortadoğu’da yaşanan gerilimin enerji, ticaret ve gıdada geniş çaplı etkileri olabileceği uyarısı yaptı.

JPMorgan/Dimon: Bu, dünyanın on yıllardır gördüğü en tehlikeli zaman olabilir

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, dünyanın karşı karşıya olduğu çoklu tehditler konusunda sert bir uyarıda bulundu.

Dimon, “Bu, dünyanın on yıllardır gördüğü en tehlikeli zaman olabilir” dedi.

Ukrayna’da devam eden savaşa ve Hamas’ın geçtiğimiz hafta sonu İsrail’e düzenlediği saldırılara atıfta bulunan Dimon, “Enerji ve gıda piyasaları, küresel ticaret ve jeopolitik ilişkiler üzerinde geniş kapsamlı etkileri olabilir” diye konuştu.

Dimon, askeri çatışmaların ötesinde, enflasyon ve faiz oranlarının yüksek kalması riskini artırdığını söylediği büyüyen ulusal borca ve “şimdiye kadarki en büyük barış zamanı mali açıklarına” atıfta bulundu.

Kısa bir süre önce Dimon müşterilerini faiz oranlarının sadece yüksek kalmakla kalmayıp bundan sonra da önemli ölçüde yükselebileceği konusunda uyardığını hatırlatmıştı.

“FAİZLER DAHA FAZLA YÜKSELEBİLİR”

ABD ekonomisine yönelik de değerlendirmeler yapan Dimon tüketicilerin ve şirketlerin genel anlamda sağlıklı durumda olduğunu belirtti. CEO ayrıca Sıkı istihdam piyasası ve yüksek kamu borç seviyelerinin enflasyonun yüksek kalmasına neden olabileceğini ve faizlerin daha fazla yükselebileceğini öngördü.

2008 küresel ekonomik krizini tahmin eden ünlü ekonomist Nouriel Roubini de Ortadoğu riskine dikkat çekerek piyasaların Ortadoğu riskini tam olarak fiyatlamadığını ve çatışmanın yayılma riskinin göz ardı edildiğini söylemişti.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler