Sosyal Medya

Piyasa

Gram Altın Tarihi Rekorunu Kırdı!

Günümüzdeki altın fiyatlarının zirvesine ulaşan gram altın, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Yatırımcılar ve ekonomi uzmanları, altın fiyatlarının bu yükselişini yakından takip ediyor. Detaylar haberimizde.

Gram Altın Tarihi Rekorunu Kırdı!

Günümüzdeki altın fiyatlarının zirvesine ulaşan gram altın, tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Yatırımcılar ve ekonomi uzmanları, altın fiyatlarının bu yükselişini yakından takip ediyor. Detaylar haberimizde.

 

 

Son aylarda, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz politikasına dair beklentiler, ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksindeki yükselişle birlikte altın fiyatlarını aşağı yönlü baskılıyordu. Özellikle Fed’in bu yıl içerisinde faizleri artırma olasılığının fiyatlamalara etkisi, altın gibi faizsiz bir varlığın cazibesini azaltıyordu. Ancak, küresel olaylar her zaman güvenli varlıklara yönelimi artırıyor.

 

Savaşlar, pandemi, gıda krizleri ve küresel ticaretin yavaşlaması gibi olaylar, yatırımcıların altına olan talebini artırıyor. Özellikle Covid-19 pandemisi ve Rusya-Ukrayna savaşı sırasında, altına olan ilgi artmıştı. Son olarak, 7 Ekim’de Orta Doğu’da başlayan olaylar, altının tekrar sert bir yükseliş sergilemesine neden oldu.

 

Altın piyasası, hem ekonomik faktörlerin hem de jeopolitik gelişmelerin karmaşık etkileşimi altında şekillenmeye devam ediyor.

 

TANSİYON ARTTI

 

Haftanın ilk işlem gününde, İsrail ile ABD arasında olası diplomasi umutlarının piyasaları etkilediği bir dönemde, İsrail’in saldırılarını şiddetlendirmesiyle birlikte tansiyon arttı.

 

ALTIN FİYATLARI SON 1 AYIN REKORUNU KIRDI

 

Haftanın üçüncü işlem gününe 1923 dolardan başlayan ons altın 1946 dolara kadar yükselerek son 1 ayın en yüksek seviyesini test etti. Ons altında gün içerisinde en düşük 1923 dolar seviyesi görüldü. Ons altın savaşın başladığı 7 Ekim tarihinden bu yana yüzde 6’ya yakın yükseliş gösterdi.

 

Öte yandan IG Stratejisti Yeap Jun Rong piyasalara ilişkin analizinde “Orta Doğu’daki jeopolitik gerilimlerin ortasında güvenli liman akışları altın fiyatları için baskın katalizör olmaya devam etti. Daha fazla tırmanma riski şimdilik fiyatları destekliyor olabilir, ancak 1945 dolar seviyesi aşılması gereken önemli bir direnç olabilir” ifadelerini kullandı.

 

REKOR KIRDI

 

Geçtiğimiz gün, gram altın 1728 lira civarında istikrarlı bir seyir izliyordu. Ancak bugün, gram altın 1752 lira seviyesine ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. Gün içinde en düşük seviye ise 1725 lira olarak test edildi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler