Sosyal Medya

Borsa

Gram altın fiyatları tarihi seviyelere ulaştı

Gram altın tarihi yüksek seviyelerde işlem görüyor. Ons altın ve döviz kurlarındaki hareketlilik gram altına pozitif yansıyor. Uzmanlar portföylerde altının…

Gram altın fiyatları tarihi seviyelere ulaştı

Gram altın tarihi yüksek seviyelerde işlem görüyor. Ons altın ve döviz kurlarındaki hareketlilik gram altına pozitif yansıyor. Uzmanlar portföylerde altının bulunması gerektiğini açıkladı.

Altın fiyatları hareketli olmayı sürdürüyor. Borsa İstanbul’daki dengesiz fiyat ve miktar hareketlerinin etkisi, döviz kurlarındaki oynaklık, ons altındaki güçlenme gram altına pozitif yansıyor. 2023 yılı için uzmanların altın tarafında güçlenme bekleyişleri de yatırımcıların algılarını etkilemeye başladı.

Ons altın ve gram altın tarafında yükseliş gözlemleniyor. Ons altın güne 1866 dolardan başlangıç yaptı. Gün içinde en düşük 1865 doları gördü. En yüksek seviye de 1881 dolar oldu.

Gram altın da ons altındaki yükselişe paralel olarak güç kazandı. Gram altın güne 1124 liradan başlangıç yaptı. Gün içinde en düşük 1124 lira, en yüksek de 1135 lira seviyesini gördü. Gram altın saat 13:00 itibarıyla yüzde 1’e yakın yükselişle 1131 lira seviyesinde işlem görüyor.

Uzmanlar portföylerde altının bulunması gerektiğini, yükselişin devam edebileceğini ancak merkez bankalarının faiz kararlarının altının yükselişinde büyük önem arz ettiğini söyledi.

 

 

 

bigpara.hurriyet.com.tr

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler