Sosyal Medya

Piyasa

Gözler FED’de! Altın piyasasında heyecan dorukta! İslam Memiş, altın sahiplerine seslendi…

Piyasa hareketliliği hızla devam ederken İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

Gözler FED’de! Altın piyasasında heyecan dorukta! İslam Memiş, altın sahiplerine seslendi…

Piyasa hareketliliği hızla devam ederken İslam Memiş, yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu.

 

 

İslam Memiş, altın yatırımcılarını düzenli olarak uyarıyor.

 

Son açıklamalarında, yaşanan altın fiyatlarındaki düşüşlerin geçici bir kâr satışı veya düzeltme olmadığına dikkat çekti. Ayrıca serbest ve resmi kur arasındaki farkın da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.

 

ABD Merkez Bankası’nın gelecek hafta açıklayacağı faiz kararlarının da piyasa için büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

 

Altın piyasası, uzman İslam Memiş’in son değerlendirmesiyle önem kazanıyor. Memiş, düşüşlerin geçici olduğunu vurgularken, serbest ve resmi kur arasındaki farka dikkat çekiyor.

 

Ayrıca, ABD Merkez Bankası’nın faiz kararlarının piyasa için kritik olduğunu belirtiyor. Güncel ONS altın değeri 1.921 dolar, gram altın ise 1.600 TL seviyesinde işlem görüyor. Memiş, gelecek yıllarda yüksek değer artışları öngörüyor.

 

Güncel olarak, ONS altının değeri 1.921 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Ancak İslam Memiş, altının 1900 doların altına düşebileceğini ifade etti.

 

ALTIN BEKLENTİLERİ

 

Gram altın şu an itibariyle 1.600 TL seviyelerinde işlem görüyor. Euro’nun toparlanma sürecine dikkat çeken Memiş, Euro dolar paritesinin 1.0745 seviyesinde olduğunu ve kendi beklentilerinin 1.06-1.08 aralığında olduğunu paylaştı.

 

Ayrıca, 1.700 TL’nin altında olan rakamların alım fırsatı olabileceğini belirtti. Gelecek yıldan itibaren gram altının 2.500 TL’ye, 2025 yılında ise 3.500 TL’ye yükselebileceği öngörüsünde bulundu.

 

ELİNDE DOLAR OLANLARA SESLENDİ

 

İslam Memiş, elinde dolar bulunanları altındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirmeleri konusunda uyardı; ekim ayını işaret ederek şöyle devam etti:

 

“Elinde dolar olanlar ons altın tarafındaki düşüşleri fırsat olarak değerlendirebilir. Parite üzerinden altın, gümüş, euro yapabilirsin.Ons tarafında ekim ayı itibarıyla rüzgâr tersine dönecek ve 2.000 seviyesini göreceğiz. Orta ve uzun vadede yön yukarı.”

 

EKİM AYINI İŞARET ETTİ

 

İslam Memiş, devamında bir kez daha ekim ayına dikkati çekerek şunları anlattı: “Ekim ayı itibarıyla ons altın ve gram altında yeni rekorlar bizi bekliyor olacak. Bu baskılanmaya hazırlık yapmanız lazım.

 

Ekim hazırlığınızı yapın, bunlar altın yatırımcısı için fırsat oluşumu. 2024 yılında ise 2 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz, 2025’te ise 3 bin 500 TL ve üzeri rakamları göreceğiz gram altında.”

 

 

 

 

 

 

 

Not: Yukarıda belirtilenler yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler