Sosyal Medya

Döviz

Dolar Bu Hafta Yükselecek Mi? Uzmanlardan Çarpıcı Yorum…

Ekonomist Barış Soydan, dolar/TL kuruna ilişkin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının ardından Bloomberg'in gündeme getirdiği saptamaya işaret etti...

Dolar Bu Hafta Yükselecek Mi? Uzmanlardan Çarpıcı Yorum…

Merkez Bankası’nın 750 baz puanlık artışla faizi yüzde 25’e çıkarmasının ardından Türkiye’nin CDS’si düştü ve dolar/TL’de de sert düşüşler görüldü. Şimdi herkes önümüzdeki süreçte doların, altının, mevduat faizlerinin ne yönde seyredeceğini merak ediyor.

Son 1 aydır 27 TL’nin üzerinde seyreden dolar Merkez Bankası’nın 750 baz puan faiz artışı sonrası 25 TL’ye kadar sert gerilemiş, ardından 26 TL’nin üzerine çıkmıştı.

Ekonomist Barış Soydan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ABD merkezli Bloomberg’in haberini alıntılayarak “Piyasa Recep Tayyip Erdoğan’ın faiz konusunda yapacağı açıklamayı bekliyor. Dolar/TL’nin yönü ona göre belirlenecek. Ben demiyorum, Bloomberg diyor” paylaşımında bulundu.

Reuters ise abonelerine geçtiği haberde benzer etkiyi işaret ederek, şu ifadelere yer verdi:

“Erdoğan’ın yüksek faiz konusunda geçmişten bu yana yaptığı eleştiriler ve karşı duruşu, buna bağlı olarak geçmişte faiz atırımı yapan TCMB başkanlarının görevden alınması, piyasada yeni yönetimin ne kadar rahat olacağı konusunda kuşku yaratıyordı. Piyasalar kararın ardından da Erdoğan’ın faiz artışını onayladığını duymak istediklerini de söylediler.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Kritik faiz kararının ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 21 Nisan 2023’teki sözleri sosyal medyada gündem olmuştu. Erdoğan’ın “Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez. Faiz devamlı düşecektir. ABD’de faiz yükselebilir ama Türkiye’de düşecek. Göreceksiniz enflasyon da faizle birlikte düşecek. Türkiye Yüzyılı gibi vizyonu 3-5 karaborsacının hırsına teslim etmeyeceğiz.”

 

halktv.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler