Sosyal Medya

Piyasa

Bloomberg: Bitcoin, $30.000 Desteğini Koruyamadı

Bitcoin, Haziran ayından bu yana ilk kez 30.000 doları geçtikten sonra ivmeyi sürdürmekte başarısız oldu ve haftayı düşüşle kapatıyor. Piyasa…

Bloomberg: Bitcoin, $30.000 Desteğini Koruyamadı

Bitcoin, Haziran ayından bu yana ilk kez 30.000 doları geçtikten sonra ivmeyi sürdürmekte başarısız oldu ve haftayı düşüşle kapatıyor.

Piyasa değerine göre en büyük kripto para birimi, Cuma günü %3,6 kadar düşerek 27.181 $’a geriledi ve dört haftanın ardından ilk kaybına imza attı. Bitcoin, 14 Mart’ta 31.013 dolara kadar yükseldi ve bu yıl yaklaşık %65 artarak 2022’deki benzer büyüklükteki düşüşün darbesini kısmen telafi etti.

Haftalık düşüş, artan banka mevduatları, daha yüksek faiz oranları konusunda belirsiz görünüm ve bazı ABD hisse senetlerinde risk iştahı rallisinin ortasında geldi.

Fairlead Strategies’in kıdemli analisti Will Tamplin, “Bitcoin bu hafta başlarında kısa vadeli bir ivme kaybı gördü, kritik desteği koruyamayınca da  düzeltme aşamasına geçti” dedi.

Miller & Tabak + Co. baş piyasa stratejisti Matt Maley, “Piyasada bir  endişe var. 30 bin dolara yükselişin yalnızca SVB’nin başarısızlığından sonra Fed’in likidite enjeksiyonundan mı kaynaklandığı, yoksa Bitcoin için yeni bir boğa koşusunun başlangıcı mı olduğuna emin olamıyoruz” dedi.

Kripto-evreninin diğer köşelerinde, Ether Cuma günü %5 düşerken, satışlar  Solana ve Avalanche gibi daha küçük tokenlar’a yansıdı. Coinbase Global, Marathon Digital ve MicroStrategy gibi kripto ile ilgili hisse senetleri de hafta içinde düşüş yaşadı.

City Index kıdemli finansal piyasalar analisti Fiona Cincotta, “Durgunluk risklerinin yükselmesine paralel olarak, riskli varlıkların baskı altına girdiğini görüyoruz ve buna Bitcoin de dahil” dedi.

Kaynak:  Bitcoin Stumbles This Week After $30,000 Threshold Fails to Hold

 

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler