Sosyal Medya

Borsa

ANALİZ: ‘Temkinli Seyir Sürüyor…’

ABD büyüme rakamı ve PCE endeksi gibi önem derecesi yüksek verilerin haftanın son iki işlem gününde olmasının yanında piyasaların gelecek haftaki Fed toplantısını beklemeye geçmesi varlık fiyatlarının son derece temkinli bir seyir izlemesine neden oluyor...

ANALİZ: ‘Temkinli Seyir Sürüyor…’

ABD büyüme rakamı ve PCE endeksi gibi önem derecesi yüksek verilerin haftanın son iki işlem gününde olmasının yanında piyasaların gelecek haftaki Fed toplantısını beklemeye geçmesi varlık fiyatlarının son derece temkinli bir seyir izlemesine neden oluyor. Önemli konu başlıkları öncesinde yatırımcıların risk almaya sıcak bakmaması dün küresel ölçekte zayıf fiyatlar görmemize neden oldu. ABD dayanıklı mal siparişleri dışarıda bırakıldığında hafta başından bu yana olduğu gibi bugünün ajandasında da piyasalara yön verebilecek önemde bir konu başlığı bulunmuyor. Dolayısıyla genel hatlarıyla bakıldığında son birkaç gündekinden farklı bir tablo ile karşılaşma ihtimalimiz düşük görünüyor. Ancak ABD’de kapanışın ardından açıklanan Microsoft ve Alphabet’in iyimser bilançoları ABD vadeli işlem kontratlarının teknoloji sektörü öncülüğünde tepki vermesini sağlıyor. Bu tepkinin genele ne ölçüde yayılabileceğini takip edeceğiz.

TL: TL Nisan ayındaki hızlı değer kaybının ardından ayın son haftasında daha ılımlı sayılabilecek bir görünüm sergilemeye başladı. Küresel piyasaların yönsüz olması da bunda önemli bir etken olarak kabul edilebilir. Öte yandan bankalararası piyasa ile serbest piyasa arasında açılan makasın ise dün küçük çaplı da olsa azalması dikkat çekti. Tahvil bono piyasasında ise ayın ortasında 4 puanın üzerine çıkan 2 ve 10 yıl vadeli tahvil faizleri arasındaki spread son günlerde daralma eğilimi gösteriyor. Bu kapsamda dün 2 puanın da altında rakamlar görmeye başladık.

Borsa İstanbul: 5200 puan direncini aşamamasının ardından giderek ivme kaybetmeye başlayan BIST-100 endeksi ilk önemli destek olarak takip ettiğimiz 5000 puanın da altına geriledi. Bu noktanın altında arka arkaya kapanışların kısa vadeli görünümü daha da bozabileceğini hatırlatmak isteriz. Kaldı ki endeks günü bir sonraki destek noktası olan 4900’ün de altında tamamladı. Dolayısıyla mevcut durumda öncelikle endeksin yeniden 4900’ü aşıp burada ne ölçüde güç kazanabileceğini takip edeceğiz. Aşağıda izleyeceğimiz ilk destek seviyeleri ise 4850 ve 4800 puan olacaktır. Bilançolar tarafında ise bugün AKBNK ve TTRAK ilk çeyrek sonuçlarını açıklayacak.

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 5394.75 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 5357, 5314, 5277 ve 5233 destek olarak izlenebilir. 5433, 5476, 5514 ve 5557 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 19.4444 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 19.4250, 19.3860, 19.3470 ve 19.2695 destek olarak izlenebilir. 19.4640, 19.5025, 19.5415 ve 19.6195 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ünlü & CO

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler