Sosyal Medya

Borsa

ANALİZ: ‘Kısa Haftada Gündem Yoğun…’

Dün kapalı olan yurt içi piyasalar bugün işlemlere yeniden başlarken hafta boyunca gündem oldukça yoğun seyredecek. Bu kapsamda içeride yarın açıklanacak olan Nisan ayı TÜFE rakamı öne çıkarken yurt dışında ise ECB ve Fed toplantıları haftanın en önemli konu başlıklarını oluşturuyor...

ANALİZ: ‘Kısa Haftada Gündem Yoğun…’

Dün kapalı olan yurt içi piyasalar bugün işlemlere yeniden başlarken hafta boyunca gündem oldukça yoğun seyredecek. Bu kapsamda içeride yarın açıklanacak olan Nisan ayı TÜFE rakamı öne çıkarken yurt dışında ise ECB ve Fed toplantıları haftanın en önemli konu başlıklarını oluşturuyor. Makroekonomik veri tarafında ise ABD Nisan ayı istihdam rakamlarını takip edeceğiz.

Özetle gündemde birincil derecede öneme sahip konu başlıklarının olması nedeniyle hareketliliğin yüksek seyredeceği bir hafta olacağını tahmin ediyoruz. Yarından itibaren etkisini artıracak bu önemli başlıklar öncesinde tepki alımları gelebilecek olsa da piyasaların temkinli görünümünü korumasını bekliyoruz.

TL: TL geride bıraktığımız haftada göreceli olarak daha ılımlı bir eğilim sergilemiş olsa da sınırlı değer kayıplarına devam etti. Bu kapsamda USD/TL kurunun 19,45 seviyesinin de üzerini test etmeye başladığını görüyoruz. Bu noktanın teknik açıdan önemli bir seviye olduğuna bültenlerimizde dikkat çekiyorduk. Dolayısıyla 19,45’in üzerinde kalınması TL’de kırılganlığın devam edebileceğine dair sinyaller veriyor. Hazine ise Mayıs ayı iç borçlanma programını açıkladı. Buna göre ay içinde 103,1 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık toplam 50 milyar TL’lik iç borçlanma yapılması planlanıyor. Mayıs ayında 100 milyar TL’yi aşacak borç ödemelerinin Temmuz ve Ağustos’ta ise 120 milyar TL’yi aşacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyla bu ödemeleri karşılayabilmek için gerçekleştirilecek ihalelerde faizlerin ortaya koyacağı tablo ikincil piyasa açısından daha fazla önem kazanacaktır.

Borsa İstanbul: Geçtiğimiz hafta oldukça zayıf bir performans sergileyerek %8’e yakın değer kaybeden BIST-100 endeksi böylece arka arkaya iki haftayı eksi bölgede noktalamış oldu. Kritik noktaları aşağı yönlü geçen endekste 4700 puanı en önemli teknik seviye olarak takip ediyoruz. Bu noktanın altında yapılacak arka arkaya kapanışların endeksin kısa vadeli görünümü açısından önemli oranda risk teşkil edeceğini söyleyebiliriz. Böyle bir senaryoda ilk destek olarak takip ettiğimiz 4500’e kadar geri çekilme riski söz konusu. Geçen haftaki sert değer kayıplarının ardından ise yeni haftaya tepki alımları ile başlandığını görebiliriz. Diğer tarafta seçime iki haftadan az bir süre kala anket sonuçlarının da fiyatlamalara daha fazla etki edebileceğini göz önünde bulundurmak gerekir.

BIST-30 EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 5589.25 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 5551, 5506, 5467 ve 5422 destek olarak izlenebilir. 5629, 5674, 5713 ve 5757 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL EN YAKIN VADELİ VİOP KONTRATI

Günü 20.6299 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 20.6095, 20.5680, 20.5270 ve 20.4440 destek olarak izlenebilir. 20.6505, 20.6920, 20.7330 ve 20.8155 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Ünlü & CO

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler