Sosyal Medya

Piyasa

Altın ABD enflasyon verileri öncesinde nasıl hareket ediyor?

Altın fiyatları, ABD'de açıklanacak olan tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verileri öncesinde istikrarlı bir seyir izliyor. Yatırımcılar, ABD'de enflasyonun seyrine daha fazla netlik kazandırabilecek bu veriler öncesinde temkinli bir duruş sergiliyor. 

Altın ABD enflasyon verileri öncesinde nasıl hareket ediyor?

Altın fiyatları, ABD’de açıklanacak olan tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verileri öncesinde istikrarlı bir seyir izliyor. Yatırımcılar, ABD’de enflasyonun seyrine daha fazla netlik kazandırabilecek bu veriler öncesinde temkinli bir duruş sergiliyor.

 

 

 

Küresel piyasalarda, TSİ 16.30’da açıklanacak olan ABD TÜFE verileri büyük bir merakla bekleniyor. Wall Street ekonomistlerinin tahminlerine göre, manşet TÜFE ekim ayında %0,1’lik bir artış göstererek eylül ayındaki %0,4’lük yükselişten daha düşük olabilir. Çekirdek enflasyon ise önceki döneme göre genellikle sabit kalması bekleniyor.

 

Capital analisti Kyle Rodda, bu verilerde olası bir yükseklik durumunda, belki de gelecek yılın başında faiz artırımı beklentilerini gündeme getirebileceğini ifade etti. Rodda, beklentilerin üzerinde bir enflasyon verisinin altın için olumsuz bir tablo çizebileceğini vurguladı.

 

Altın, genellikle enflasyona karşı bir koruma olarak görülse de, yüksek faiz oranları altının maliyetini artırabiliyor.

 

Geçen hafta Başkan Jerome Powell dahil olmak üzere Fed yetkilileri, faiz oranlarının enflasyonla mücadelede yeterince yüksek olmadığını belirtmişti. Bu açıklamalar, piyasalarda faiz politikasına dair önemli tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler