Sosyal Medya

Piyasa

Akaryakıt piyasası karıştı! Resmen çakıldı!

Dün Brent petrolün varil fiyatı, gün içinde 81,17 dolara çıkarak işlem gördüğü seviyeden aşağıya inerek 77,42 dolardan kapanış yaptı.

Akaryakıt piyasası karıştı! Resmen çakıldı!

Dün Brent petrolün varil fiyatı, gün içinde 81,17 dolara çıkarak işlem gördüğü seviyeden aşağıya inerek 77,42 dolardan kapanış yaptı.

 

 

Bugün saat 09.33 itibarıyla Brent petrolün varil fiyatı, önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 77,50 dolara yükseldi. Aynı anda Batı Teksas (WTI) ham petrolü varili ise 73,02 dolardan alıcı buldu.

 

Dünya genelinde petrol talebine ilişkin endişeler devam ederken, petrol fiyatları son dört ayın en düşük seviyelerine geriledikten sonra seyir konusunda belirsizlik sürüyor.

 

Dün Brent petrolün varil fiyatı 76,60 dolara, WTI ham petrolün varil fiyatı ise 72,17 dolara kadar geriledi. Fiyatlardaki kısmi toparlanmada ise piyasa oyuncularının kar satışları etkili oldu.

 

ABD ekonomisindeki yavaşlama işaretleri, olası bir resesyona işaret edip etmeyeceği konusundaki endişeleri canlı tutuyor.

 

Çin, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı ve ikinci en büyük petrol tüketicisi konumunda. Ancak açıklanan ekim ayı ekonomik göstergeleri, Kovid-19 sonrası toparlanma sürecinde üretim, tüketim, yatırım ve istihdam alanlarında zorluklar yaşandığını gösterdi.

 

ABD ve Çin ekonomilerine dair gelişmeler, küresel petrol talebi endişelerini artırarak fiyatları aşağı yönlü baskılıyor.

 

Öte yandan, İsrail-Filistin çatışmasına dair gelişmeler de piyasalarda yakından takip ediliyor.

 

Uzmanlar, Brent petrolün teknik olarak 77,58 ile 77,70 dolar arasının direnç, 77,46 ile 77,34 dolar arasının ise destek bölgesi olarak izlenebileceğini belirtiyor.

 

Brent petrolün 82,5 dolardan bu seviyelere gelmesi TL bazında 145 liraya tekabül ediyor. Bu durum, vatandaşların akaryakıt fiyatlarına olan yansımasını da merakla bekliyor.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler