Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %3,33 daha düşerek haftayı 7510 seviyesinden kapattı. Borsa bu sabah sert satışlarla güne başladı. Zaman zaman tepki alımları görsek de haftanın son günü olmasının da getirdiği tedirginlik nedeniyle gün genelinde satış baskısı hakimdi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %3,33 daha düşerek haftayı 7510 seviyesinden kapattı. Borsa bu sabah sert satışlarla güne başladı. Zaman zaman tepki alımları görsek de haftanın son günü olmasının da getirdiği tedirginlik nedeniyle gün genelinde satış baskısı hakimdi. Kapanışa doğru 7600 seviyesinin altında satışlar derinleşti.

Bugün endeksteki hisselerin 93 tanesi düşerken sadece 6 tanesi yükseldi. Bugün endekste bankacılık, madencilik, otomotiv ve perakende hisselerinde daha çok satış vardı. Bankacılık endeksi %4,36 gerilerken madencilik endeksi %5,64 düştü.

Bugünkü negatif kapanışla birlikte BİST100 son on işlem gününün sekizinde düşüşle kapanmış oldu. Geçici tepki alımlarını saymazsak tüm hafta boyunca endeksin yönü aşağıya doğruydu. Endeksteki haftalık kayıp %7,4 oldu (dolar bazında kayıp %8,1).

Banka endeksi bu hafta %7,3 kaybettirirken holdingler endeksindeki düşüş %4,4 oldu. Bu hafta artan petrol fiyatlarından olumsuz etkilenen ulaştırma endeksi %6,8 geriledi. Elektrik endeksindeki düşüş ise %7,1 oldu. Önümüzdeki günlerde şirketlerin üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladıkça borsada şirketler bazında ayrışma görebiliriz.

Endeksin düşüşte 7400 seviyesinin altına sarkmamış olması ve 7500 üzerinde bir kapanış yapması, tepki alımlarının gelme ihtimalini korumamıza neden oluyor. Ancak endeksin gelecek hafta 7400 altına sarkması durumunda 250$’a denk gelen 7000 seviyesinin kritik destek olarak izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Olası yükselişlerde ise 7600 ve 7800 seviyeleri önemli dirençler olarak takip edilebilir.

TL ise bu hafta dolar karşısında %0,7 kadar değer kaybetti. USD/TL bu akşam 28 seviyesinin çok az üzerinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler