Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsada geçici tepki alımları sonrası tekrar derinleşen satışlar gördük. BİST100 bugün %0,94 düşüşle 7769 seviyesinden günü tamamladı. Dünkü sert satışların ardından borsada bugün öğlen saatlerine kadar tepki alımları etkili oldu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsada geçici tepki alımları sonrası tekrar derinleşen satışlar gördük. BİST100 bugün %0,94 düşüşle 7769 seviyesinden günü tamamladı. Dünkü sert satışların ardından borsada bugün öğlen saatlerine kadar tepki alımları etkili oldu. Ancak alışlar sınırlı kaldı, ve 50 günlük hareketli ortalama 8000 seviyesini aşamayan endeks öğleden sonra tekrar sert satışlara sahne oldu.

Bugün BİST100’deki 65 hisse düşerken 35 hisse yükseldi. Özellikle endeksteki elektrik ve havayolu hisselerinde satışlar belirgindi. Endekste büyük hisselerde düşüşler daha fazlaydı, hatta nispeten ufak hisselerin ortalamada günü yatay tamamladığını söylemek mümkün.

Mali endeks günü sınırlı %0,16 yükselişle günü tamamlarken hizmetler endeksi %0,9 geriledi, sınai endeksteki düşüş ise %1,46 oldu. Bankacılık endeksi %0,11 ve holdingler endeksi %0,29 geriledi. Elektrik endeksi %1,5 düşerken ulaştırma endeksindeki düşüş %1 oldu. Bugün %2,67 yükselen sigortacılık endeksi günün en çok kazananı olurken %3,76 gerileyen madencilik endeksi ise en çok kaybedeni oldu.

Kapanışa doğru bir miktar alımlarla karşılaşsa da BİST100’ün 7800 seviyesinin altında kapanış yapmasını olumsuz olarak değerlendiriyoruz. Endekste satışların devamı halinde 7600 seviyesini önemli bir destek seviyesi olarak izleyeceğiz. Endeksin 8000 direncini aşmadığı sürece olası tepki yükselişlerinin geçici olacağını tekrarlıyoruz. Bu seviyenin aşılması halinde ise 22 günlük hareketli ortalamaya denk gelen 8200 seviyesinin önemli direnç olacağını düşünüyoruz.

Dün 28 seviyesini aşan USD/TL ise bugün öğleden sonra tekrar bu seviyenin altına geriledi.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler