Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,77 daha düşerek haftayı 8113 seviyesinden kapattı. Tüm hafta boyunca olduğu gibi bugün de yine çok dalgalı bir gün yaşadık...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %1,77 daha düşerek haftayı 8113 seviyesinden kapattı. Tüm hafta boyunca olduğu gibi bugün de yine çok dalgalı bir gün yaşadık. Dün son bir saat içinde gelen alımların olumlu havasını bugün piyasalarda hissedemedik. Bugün 8200 seviyesinin üzerinde kalıcı olamayan 8100 seviyesinin de altına sarkmayan bir endeks vardı.

Bugün endeksteki hisselerin 85 tanesi gerilerken 13 tanesi yükseldi. Bugün banka hisselerindeki satışlar endeksi olumsuz etkiledi. Sigorta ve bankacılık endeksleri günün en çok kaybettiren sektör endeksleri oldular. Bankacılık endeksi %3,4 gerilerken sigorta endeksindeki düşüş %3,6’ya ulaştı. Holding endeksi %1,54 ve elektrik endeksi %2,3 düşerken ulaştırma endeksindeki gerileme %1’in üzerindeydi.

Piyasalar bu haftayı artan jeopolitik risklerin gölgesinde geçirdi. BİST100 haftayı %4,2 düşüşle tamamladı. Endeksin dolar cinsinden düşüşü ise %4,8 oldu. Tüm sektörler bu haftayı kayıpla tamamladı.

Yine de endeksin bu zorlu haftayı 8000 üzerinde kalarak tamamlamasını olumlu buluyoruz. Önümüzdeki dönemde jeopolitik tarafta haber akışları elbette takip edilecek. Ayrıca, şirketlerin üçüncü çeyrek finansal sonuçlarının açıklanmaya başlamasıyla borsada şirketler bazında da ayrışma görebiliriz.

Endekste düşüşlerde 8000 seviyesi önemli destek seviyesi olmaya devam edecektir. Bu seviyenin aşağıya kırılması durumunda ise 7600 seviyesi önemli bir destek seviyesi olarak çalışacaktır. Yükselişlerde ise 8300 seviyesi önemli bir direnç seviyesi olacaktır.

TL ise bu hafta dolar karşısında dolar endeksindeki yükselişe paralel değer kaybetti. USD/TL bu hafta %0,7 yükselişle 27,81 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler