Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün de jeopolitik haber akışları borsada satışları tetikledi. Güne alıcılı başlayan BİST100 günü %0,86 düşüşle 8259 seviyesinden tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün de jeopolitik haber akışları borsada satışları tetikledi. Güne alıcılı başlayan BİST100 günü %0,86 düşüşle 8259 seviyesinden tamamladı. Dünkü panik satışların ardından bu sabah dünkü kayıplarını geri alarak başlayan endeks 8450 civarında zorlandı. Öğleden sonra gelen jeopolitik haber akışları ise borsada sert satışları tetikledi. Endeks günün son işlem saatinde gördüğü 8054 dip seviyesinden gelen tepki alımları ile hızla 8250 üzerine toparladı.

Bugün endeksteki 69 hisse düşerken 30 hisse yükseldi. Havacılık, gıda ve gayrimenkul hisselerinde daha fazla satışların olduğunu söyleyebiliriz.

Ulaştırma endeksi %2,27 ve gıda endeksi %2 gerilerken GYO endeksi ise %1,8 düştü. Elektrik endeksi %1 geriledi, bankacılık endeksi ise %1,23 düştü. Sigortacılık endeksi ise %1,5’in üzerinde değer kazandı. Yükselen bir diğer sektör endeksi ise %1 ile madencilik endeksi oldu.

Son saatte gelen alımlar endeksin 8300 üzerine çıkmasına yetmedi. Yarın alımların devam etmesi durumunda endeksin 8300 üzerini deneyeceğini düşünüyoruz. 8500 seviyesinin önemli bir direnç olarak izlemeye devam ediyoruz.

Yarın haftanın son işlem gününde yatırımcıların risk iştahının zayıf olması durumunda gelebilecek satışlarda ise 8000 seviyesi önemli bir destek seviyesi olarak takip edilebilir.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler