Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa haftaya güçlü başladı. BİST100 bugün %3,3 yükselişle 8304,8 seviyesinden kapandı. Sabah 8100 seviyesinin üzerinde açılış yapan endeks yükselişini günboyu sürdürdü...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa haftaya güçlü başladı. BİST100 bugün %3,3 yükselişle 8304,8 seviyesinden kapandı. Sabah 8100 seviyesinin üzerinde açılış yapan endeks yükselişini günboyu sürdürdü. TCMB bu sabah TL dönüşümlü KKM hesaplarında %30 olan asgari faiz zorunluluğunu kaldırması ve TCMB Başkanı Gaye Erkan’ın yerli ve yabancı yatırımcıların TL varlıklara yönelik taleplerini artırmaya kararlı olduklarını açıklaması piyasalarda olumlu havayı destekledi.

Bugün endeksteki 92 hisse yükselirken 8 hisse düştü. Bugün bankacılık endeksi %2,55 yükselirken holding endeksindeki artış %2,2’i aştı. Sigortacılık endeksindeki artış ise %5,6 oldu. Ulaştırma endeksi ise %3’ün üzerinde primlendi, elektrik endeksi %5,24 yükseldi. Bugün tek kaybettiren sektör endeksi ise %0,4 gerileyen spor endeksi oldu.

Bu hafta Cuma günü kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global’den Türkiye’ye ilişkin değerlendirme raporu bekleniyor. Not artışı olmasa da görünümün negatiften durağana yükseltilmesi olası. Bu ay başında Türkiye’ye ilişkin yayınladığı raporunda Fitch görünümü negatiften durağana değiştirmiş, B olan notu korumuştu.

Endeksin bugün 305 dolara denk gelen 8300 seviyesinin üzerinde ve günün en yükseğine çok yakın kapanış yapması olumlu. Bir üst direnç olarak 8500 seviyesini takip ediyoruz. Olası kar satışlarının gelmesi durumunda ise 8000 ve 7900 seviyeleri önemli destekler olacaktır.

Bugün dolardaki güçlenme devam etti. Dolar endeksi 106 seviyesinin üzerine çıktı. 27,21 seviyesinin üzerine çıkan USD/TL’de ise sakin bir görünüm olduğunu söyleyebiliriz.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler