Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Bugün açılıştan itibaren sert düzeltmeye sahne olan BİST, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı sonrasında küresel piyasaların olumluya dönmesiyle birlikte yönünü hızla yukarı çevirdi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Borsa bugün yatırımcılara ters köşe yaptı. Bugün açılıştan itibaren sert düzeltmeye sahne olan BİST, Avrupa Merkez Bankası faiz kararı sonrasında küresel piyasaların olumluya dönmesiyle birlikte yönünü hızla yukarı çevirdi. Günün sonunda BİST100 %1,31 yükselerek 8118 seviyesinde kapanış yaptı.

AMB bugün faizleri 25 baz puan daha artırdı. Piyasalar bunun son faiz artışı olduğunu fiyatlıyor. Lagarde’ın açıklamaları da bu fiyatlamayı destekler nitelikteydi. Karar sonrasında hisse senedi endekslerine alışlar gelirken EUR/USD paritesi de geriledi. Dolar endeksi de hızla tekrar 105’in üzerine çıktı.

Küresel piyasalardaki bu fiyatlama BİST’teki düzeltmeyi de tersine çevirdi. Endeks sabah 8000 seviyesinin aşağıya kırılmasıyla güniçinde 7800 seviyesinin altına kadar düşüşünü sürdürdü. Ancak sonrasında gelen alımlar endeksin %4’ün üzerinde toparlamasını sağladı.

Endekste daha çok büyük şirketlerin bugün daha iyi performans gösterdiğini gördük. Endeksteki 59 hisse yükselirken 38 hisse düştü. En çok yükselen sektör endeksi %2,91 ile madencilik endeksi oldu. Ulaştırma endeksi %2,36 primlenirken holding endeksindeki yükseliş %2,13 oldu. Son günlerde satışların yoğunlaştığı bankacılık endeksi ise günü yatay kapattı. Bankacılık endeksinde hisse bazında farklılaşmalar olduğunu söylemeliyiz. Elektrik endeksi %1,37 gerilerken gıda endeksindeki düşüş %1,3’ü aştı.

Endeksin 8100 seviyesinin üzerinde ve günün zirvesinden kapanış yapmasını olumlu buluyoruz. Yarın yükselişlerde endekste 8200 ve 8400 seviyelerini önemli direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz. Yine satışların gelmesi durumunda ise 7800 seviyesi bugün olduğu gibi önemli bir destek olarak çalışmaya devam edecektir.

Bugün AMB faiz kararı sonrasındaki zayıf Avro fiyatlamasıyla birlikte dolar endeksi de tekrar 105’in üzerine çıktı. Ancak bunun USD/TL üzerinde kalıcı bir etkisini görmedik. USD/TL akşam itibariyle 26,94 civarında yatay kalmaya devam ediyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler