Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Sabah pozitif tarafta kalmaya çalışan borsa öğleden sonra zayıfladı. BIST100 günü %0,44 düşüşle 7907 seviyesinden tamamladı. Sabah saatlerinde bankacılık hisselerinin öncülüğünde endeks yukarı hareketi denedi...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Sabah pozitif tarafta kalmaya çalışan borsa öğleden sonra zayıfladı. BIST100 günü %0,44 düşüşle 7907 seviyesinden tamamladı. Sabah saatlerinde bankacılık hisselerinin öncülüğünde endeks yukarı hareketi denedi. İş Bankası’nın banka dışı iştiraklerini ayrı bir çatıda toplayacağını açıklamasının hem İş Bankası hem de iştiraklerinin hisse fiyatlarına olumlu yansıdığını gördük. Hacim yüksek olsa da endeks son iki gündür test ettiği 8000 direnç seviyesini geçmekte zorlanıyor. Bugün de endeksin öğleden sonra gerileyerek 7900-7950 bandına sıkıştığını izledik.

Günün yükselen alt endeksleri bankacılık endeksi %1,77, elektrik endeksi %1,2, gıda endeksi ise %1 yükseliş kaydetti. Zayıf tarafta ise dünün en çok yükseleni ulaştırma endeksi %2,9 gerilerken madencilik endeksi %1,7 düştü.

Bankalara en son getirilen KKM’den TL mevduatlara dönüş hedefleri sonrası müşterilerine sundukları TL mevduat faizleri beklendiği gibi yükselmeye başladı. Ancak, mevduat faizlerindeki artışın hızlı olmayacağını ve zamana yayılacağını düşünüyoruz. TL cinsi mevduat faizlerinin daha önce gördüğü %42 zirve seviyelerini çok fazla aşmasını beklemiyoruz, hele de enflasyonun üzerinde reel getiri sunmasını çok uzak ihtimal olarak görüyoruz. Dolayısıyla yükselen mevduat faizleri, daha yüksek getiri için risk almayı seven borsa yatırımcısının aklını çelecek bir alternatif getiri fırsatı sunmayacaktır.

Kurlar tarafında ise, enflasyon beklentilerine paralel USD/TL’de zamana yayılan hafif yükselişler görebiliriz. Ancak TL’nin reel anlamda değer kaybetmesini beklemiyoruz. Dolayısıyla, BİST enflasyon beklentilerinin yüksek olduğu ortamda cazip kalmaya devam edecektir.

Diğer yandan ekonomi politikalarında normalleşmeyle birlikte Türkiye CDS’leri de düşmeye devam ediyor. Türkiye’nin 5 yıllık CDS’i 370’li seviyelere kadar geriledi. CDS’in 400 seviyesinin altında kalması olumlu bir görüntü sunuyor.

Yükseliş trendindeki BİST100’ün önümüzdeki günlerde 8000 direnci üstünü yeniden test etmesini bekliyoruz. Olası geri çekilmelerde ise 7800-7700 aralığı yeniden alım için tetikte olmamız gereken seviyeler.

USD/TL ise bugün %0,5 yukarıda 26,62 seviyesinde. Geçen hafta TCMB’nin faiz artışı kararı sonrası kur 27,20 seviyesinden 25,27 seviyesine kadar gerilemişti. USD/TL’nin bir süre daha 26-27 aralığında kalmasını bekleriz.

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yarın Türkiye’de piyasalar kapalı olacak.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler