Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Güne güçlü alımlarla başlayan borsa öğleden sonra gelen satışlarla geri çekildi. Kapanışa doğru bir ara eksiye geçen BİST100 günü %0,3 yükselişle 7737,38 seviyesinden tamamladı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Güne güçlü alımlarla başlayan borsa öğleden sonra gelen satışlarla geri çekildi. Kapanışa doğru bir ara eksiye geçen BİST100 günü %0,3 yükselişle 7737,38 seviyesinden tamamladı. Endekste 47 hisse yükselirken 53 hisse düştü.

Hizmetler endeksi bugün %1’in üzerinde yükselirken sinai endeksindeki artış %0,7 oldu. Sabah saatlerinde alımların güçlü olduğu bankacılık endeksi ise günü %0,69 düşüşle tamamladı. Ulaştırma endeksi %1,36 geriledi, inşaat endeksi %5,3 yükseldi.

Her ne kadar güçlü momentum endeksi yukarı taşımaya devam etse de borsada hem günlük değişimlerin her iki yöne farklılaştığı hem de güniçi oynaklıkların arttığı günler yaşıyoruz. Sektörel farklılaşmalar da kendini gösteriyor.

Endeks Mart ayındaki 290 dolar zirvesine denk gelen 7850 seviyesini aşmakta zorlanıyor. Yılın başındaki 300 dolar zirvesinden ise sadece %6 uzaktayız.
BİST100’de olası düzeltmelerde destek seviyeleri olarak 7500 ve 7250 seviyelerini önemli buluyoruz. Endekste yukarı hareketin devamı halinde ise ilk direnç olarak 7850 ve sonrasında ise 8200 seviyesini takip edeceğiz. Endeks 300 dolar seviyesinin üzerinde yükselişini devam ettirmek için yeni bir hikayeye ihtiyaç duyacaktır.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler