Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %3,67 yükselerek 7714,3 seviyesinden kapandı. Böylece yeni bir kapanış rekoru kırmış oldu. Dün kapanışa doğru gelen sert düzeltme sonrasında endeks bu sabah yükselişle açıldı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 bugün %3,67 yükselerek 7714,3 seviyesinden kapandı. Böylece yeni bir kapanış rekoru kırmış oldu. Dün kapanışa doğru gelen sert düzeltme sonrasında endeks bu sabah yükselişle açıldı. Sabah saatlerinde bir ara 7400 seviyesinin hemen altını görse de sonrasında gelen güçlenen alımlarla dünkü güniçi zirvesine yaklaşmayı denedi. Endekste sadece bir hisse günü düşüşle kapattı.

Hafta boyunca göreceli olarak zayıf kalan sınai endeks bugün %4,3 yükseldi. Gıda, madencilik ve sigortacılık alt sektör endeksleri bugün daha iyi performans gösterirken en zayıf alt endeks sadece %0,7 yükselen bankacılık endeksiydi. Bankacılık hisselerindeki zayıflık endekste baskı oluştururken gıda endeksi yaklaşık %5,5 holding endeksi de %4,5 yükseldi. Bugün en fazla kazandıran alt endeks ise %6,6 artan sigortacılık endeksi oldu.

Sekiz haftadır yükselişine devam eden endeks bu haftayı da %4,2 yükselişle tamamlamış oldu. Endekste zaman zaman gördüğümüz geri çekilmeler kalıcı olamıyor. Alternatif yatırım araçlarında yeterli getiri olmaması nedeniyle enflasyonist ortamda hisse senedine ilgi artarak devam ediyor.

7700 üzerinde hafftayı kapatan BİST100’de gelecek hafta yukarı hareketin devamı halinde ilk direnç olarak 7850 ve sonrasında ise 8200 seviyesini takip edeceğiz. Olası düzeltmelerde ise destek seviyeleri olarak sırasıyla 7500, 7350 ve 7250 seviyeleri önemli olacak.

USD/TL ise hafta boyunca çok hafif yükselişlerle dar bantta hareketini sürdürdü. USD/TL son durumda 27,05 seviyesinde bulunuyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler