Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Haftanın ilk günü BİST100 %0,94 yükselişle 7470 seviyesinde kapanış yaptı. Endekste bugün 60 hisse yükselirken 40 hisse ise düştü. Bilanço dönemi devam ederken hisse bazlı ayrışmalar görüyoruz...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Haftanın ilk günü BİST100 %0,94 yükselişle 7470 seviyesinde kapanış yaptı. Endekste bugün 60 hisse yükselirken 40 hisse ise düştü. Bilanço dönemi devam ederken hisse bazlı ayrışmalar görüyoruz. Açıklanan ikinci çeyrek finansal sonuçları hisse performansları ve dolayısıyla endeks üzerinde etkili olmaya devam ediyor.

İkinci çeyrek sonuçları kötü gelen şirketler hisselerinin aşağı yönlü etkisine rağmen endeks bugün yükselmeye devam etti. Bugün havacılık hisselerindeki güçlü yükselişler endeksi yukarıda tuttu. Ulaştırma endeksi günü %7,35 primle tamamlarken turizm endeksindeki yükseliş %4,5’i aştı. Kötü bilanço etkisini hissettiğimiz hisselerin de içinde bulunduğu sinai endeks bugün hafif geriledi. Bugün geride kalan bankacılık endeksi ise %0,4 yukarıdaydı.

Borsa’da son rallinin başladığı 22 Haziran’dan bu yana yükseliş rekorları kıran BIST100’ün yükselişi %44’ü aşarken dolar bazında getirisi ise %25’e ulaştı. Yine de endeks dolar bazında yılın başında gördüğü zirvenin hala %9 kadar aşağısında bulunuyor.

Enflasyon beklentilerinin artmasına rağmen TL cinsi mevduat faizlerinin son günlerde %30’un altına gerilemesi, getiri arayışındaki yatırımcılar için hisse senedi piyasasını daha cazip hale getiriyor.

BİST100’de önemli direnç seviyeleri 7800 ve 8200. Önemli destek seviyeleri ise 7250 ve 6800.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler