Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Sabah açıklanan enflasyon verisi ardından yükselişine devam eden borsada gün içinde gelen kurumlar vergisi oranında %5 artış düzenlemesi haberi borsada satışlara neden oldu...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

Sabah açıklanan enflasyon verisi ardından yükselişine devam eden borsada gün içinde gelen kurumlar vergisi oranında %5 artış düzenlemesi haberi borsada satışlara neden oldu. Ancak 5900 seviyesinin altına kadar sarkan BİST100 endeksinde öğleden sonra hızla toparlanma gördük.

Yapılan analizlere göre, kurumlar vergisi oranlarındaki artışın geçici olacağı varsayımıyla şirketlerin karını yaklaşık %6 oranında azaltması, piyasa değerlerine etkisinin ise yaklaşık %0,6 olması bekleniyor. Dolayısıyla değerlemeler üzerinde bu geçici olumsuz etki piyasa tarafından hızlıca tolere edildi.

BİST100 endeksi günü %1,71 artışla 6106,7 seviyesinden kapattı. Havacılık, otomotiv, perakende ve telekom hisseleri yükselişte başı çekti. Dün endeksi yukarıda tutan bankacılık hisseleri ise bugün satıcılıydı. Bankacılık endeksi günü %1,2 aşağıda kapattı.

Yurtdışı piyasalarda negatif havaya rağmen BİST’teki bu yükseliş yukarı trendin devamına işaret ediyor. Endekste yükselişlerde direnç olarak 6200 ve 6500 seviyeleri önemli. Geri çekilmelerde ise 6000 ve 5850 seviyeleri izlenebilir.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler