Sosyal Medya

Borsa

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 dünkü düzeltmenin ardından bugün %2,1 yükselişle günü 6743,86 seviyesinden tamamladı. Güne yatay açılış yapan BİST100 sonrasında gelen alımlarla yükseldi, özellikle öğleden sonra hızlanan alımlar endeksi yukarı taşıdı...

ActivTrades Gece Analizi: ‘BIST- USD/TRY’

BİST100 dünkü düzeltmenin ardından bugün %2,1 yükselişle günü 6743,86 seviyesinden tamamladı. Güne yatay açılış yapan BİST100 sonrasında gelen alımlarla yükseldi, özellikle öğleden sonra hızlanan alımlar endeksi yukarı taşıdı. Bugün endekste 81 hisse yükselirken 17 hisse düştü.

Banka hisselerinde son dönemde günlük oynaklık yüksek. Dün düşen endeksin aksine ciddi oranda yükselen banka endeksi bugünün tek kaybeden alt sektör endeksi oldu. Koç Holding’in elindeki bir kısım YKBNK hisselerini %12 iskonto ile sattığını açıklaması bugün banka hisselerinin geneline yayılan düşüşlere neden oldu. Bankacılık endeksi %1,32 geriledi.

Banka dışındaki alt sektör endekslerinde ise yükselişler hakimdi. Teknoloji endeksi %3,54, ulaştırma endeksi %3,19 arttı. Yine son dönemde enerji hisselerinde de oynaklık yüksek. Dün en çok düşen elektrik endeksi bugün %2,37 yukarıda günü tamamladı.

BİST100’de önemli direnç seviyeleri 6800 ve 7250, önemli destek seviyeleri ise sırasıyla 6650, 6550 ve 6250.

Kurlarda ise son günlerde yatay seyir bugün de devam etti. USD/TL bugün 26,95 civarında seyretti. Bu akşam Fed’in faiz kararı bekleniyor. Beklenti 25 baz puan artış yönünde. Karar sonrası konuşacak Powell’ın vereceği mesajlar çok daha önemli olacak.

Yarın ise TCMB’nın Enflasyon Raporu açıklanacak ve ardından Başkan Gaye Erkan’ın yapacağı açıklamalar piyasa tarafından yakından takip edilecek. TCMB yaptığı son iki sınırlı faiz artışıyla para politikasında tercih ettiği kademeli sıkılaştırmayı ek miktarsal sıkılaştırma önlemleriyle desteklemeye çalışıyor.

M. Emin Zümrüt, CFA – Kıdemli Analist, ActivTrades

 

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

ActivTrades

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler