Sosyal Medya

Piyasa

Demirtaş: Sayın Kılıçdaroğlu’na hayırlı olsun, HDP’ye de bekliyoruz

Altılı Masa’nın ortak adayının Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklanmasının üzerine siyasilerden tebrik mesajları gelmeye başladı. Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nu HDP ile görüşmeye çağırdı.…

Demirtaş: Sayın Kılıçdaroğlu’na hayırlı olsun, HDP’ye de bekliyoruz
Altılı Masa’nın ortak adayının Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklanmasının üzerine siyasilerden tebrik mesajları gelmeye başladı. Demirtaş, Kılıçdaroğlu’nu HDP ile görüşmeye çağırdı.
CHP Genel Merkezi önündeki kalabalığa seslenen Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben sadece bir Cumhurbaşkanı adayı değilim. Bereket, huzur ve adalet hasretinin adayıyım. Gülümseyen yüzleri tekrar görmek için adayım. Bir seçimi kazanmaktan fazlasına adayım” ifadelerini kullandı.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden tebrik mesajı yayımladı. Demirtaş paylaşımında HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın sözlerine atıfta bulunarak “Sayın Kılıçdaroğlu’na hayırlı olsun diyoruz. Kendisini HDP’ye de bekliyoruz” notunu kullandı.

SANCAR: KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞI HAYIRLI OLSUN, GENEL MERKEZE BEKLİYORUZ

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar’dan Fatih Altaylı’nın Teke Tek programının konuğu oldu.

HaberTürk TV’de Fatih Altaylı’nın konuğu olan Sancar, Kılıçdaroğlu’nu tebrik ederek, görüşmeye beklediklerini açıkladı. Daha önce açıkladıkları, “Ortak adayın bizimle yapacağı doğrudan görüşmeler sonucu uzlaşmaya varılırsa biz bu adayı destekleriz” ifadelerini hatırlatan Sancar, şunları söyledi:

“Bu sürecin sonunda, biz aday çıkarır mıyız çıkarmaz mıyız; tabii ki kurullarımızda ve ittifak güçlerimizle yapacağımız görüşmelerde karara bağlanacaktır ancak şu anda Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı açıklandı. Öncelikle hayırlı olsun diyeyim ve hemen ekleyeyim: Görüşmeye bekliyoruz.

Neden bu kadar açık söylüyoruz bunu; zaten daha önce ilkemizi, yöntemi açıklamıştık; demiştik ki ‘eğer muhalefet ortak aday belirleyebilirse, o ortak adayın bizimle yapacağı doğrudan görüşmeler sonucu ortak bir noktaya, uzlaşmaya varılırsa biz bu adayı destekleriz’ demiştik.

Aksi takdirde seçenek bellidir: Kendi adayımızı çıkarırız. O nedenle biz de diyoruz ki; Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hayırlı olsun, kendisini de genel merkezimizde bunları konuşmak için ziyarete bekliyoruz.”

Artı Gerçek

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler