Sosyal Medya

Para Politikasi

Mevduat faizleri sert yükseldi

Türkiye'de ekonomik sıkılaşma önlemleri sürerken, 1-3 aylık vadeli mevduat faizleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın geçen hafta duyurduğu yeni düzenlemelerle birlikte yüzde 44,5 seviyesine yükseldi.

Mevduat faizleri sert yükseldi

Türkiye’de ekonomik sıkılaşma önlemleri sürerken, 1-3 aylık vadeli mevduat faizleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın geçen hafta duyurduğu yeni düzenlemelerle birlikte yüzde 44,5 seviyesine yükseldi.

 

 

Bankaların Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamalarından uzaklaşmalarını hedefleyen düzenlemeler arasında, 6 aya kadar vadeli KKM’ların zorunlu karşılık oranının yüzde 30’a çıkarılması ve 1 yıl ve üzeri vadeli KKM’ler için zorunlu karşılık oranının yüzde 5’ten yüzde 10’a yükseltilmesi yer alıyor.

 

Bloomberg’un haberine göre, bu düzenlemeler bankaları standart Türk Lirası mevduatlarına daha yüksek faiz teklif etmeye yönlendirirken, mevduat faizlerinde genel bir yükseliş yaşandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın zorunlu karşılık politikası değişikliğinin ardından, 3 aya kadar vadeli mevduatlardaki ortalama faiz oranı 2,78 puan artarak yüzde 44,50 seviyesine ulaştı.

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler