Sosyal Medya

Döviz

İYİ Parti/ Yılmaz: Rezervi biten TCMB bankaları borçlandırıyor

İktidarın döviz ve faiz politikası ile deprem bölgesine yapılan MB yardımlarını değerlendiren İYİ Partili Prof. Dr. Bilge Yılmaz “Bu sinsi…

İYİ Parti/ Yılmaz: Rezervi biten TCMB bankaları borçlandırıyor

İktidarın döviz ve faiz politikası ile deprem bölgesine yapılan MB yardımlarını değerlendiren İYİ Partili Prof. Dr. Bilge Yılmaz “Bu sinsi planı sizlerle paylaşmak istiyorum” ifadesini kullanarak yapılanı anlattı. Yılmaz “MB döviz karşılığı TL Swap Piyasası’nı kullanarak bankalara yüzde 8.5’dan bir yıllık finansman sağlıyor. Döviz rezervini tüketen MB, bankaları yurt dışından borçlanmaya teşvik edip buradan alacağı dövizleri seçime kadar doları tutabilmek için satmaya hazırlanıyor” dedi.

14 Mayıs’a doğru geri sayım başlarken hükümet pek çok alanda seçim ekonomisi B planlarını devreye koyuyor. Muhalefet ise yapılanların ekonomiyi daha da kötüleştireceği görüşünde. Merkez Bankası’nın politikalarını eleştiren İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hükümetin yurtdışından bankaları borçlandırarak elde ettiği dövizi seçim sürecini finanse etmek için kullandığını belirtti.

Yılmaz “İktidar yine vatandaşlarımızın hassasiyetlerini kendine kalkan yaparak ülkemizin kaynaklarını çarçur etmeye hazırlanıyor” diyerek başladığı açıklamasında “Bu sinsi planı sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

 

 

karar.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler