Sosyal Medya

Kripto Para

Hamas’ın geliri kripto para bağışlarıyla artıyor!

İsrail ile çatışma içinde olan Hamas'ın ve ona bağlı diğer örgütlerin gelir kaynaklarının, kripto para bağışları ile arttığı iddia edildi.

Hamas’ın geliri kripto para bağışlarıyla artıyor!

Ağustos 2021 ile Haziran 2023 arasında Hamas, İslami Cihad ve Lübnan Hizbullahı, toplamda 141 milyon doların üzerinde kripto para birimi bağışı aldı. Bu paranın 41 milyon doları Hamas’a gitti.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin konuyla ilgili haberinde Hamas, İslami Cihad ve Lübnan Hizbullahı’nın kripto para bağışları, genellikle ABD kontrolündeki küresel finansal sistemlerden uzak duran terör örgütleri için finansman sağlamak için kullanıldığı belirtildi. Kripto para birimlerinin mahremiyetlerinin korunması nedeniyle bu fonların izlenmesi oldukça zor olabiliyor, bu da devlet kurumları arasında endişelere neden oluyor.
BitOK ve Ellitic adlı İsrail merkezli yazılım şirketlerinin hazırladığı bir rapora dayanan Wall Street Journal haberine göre, Binance gibi kripto para borsaları terörist grupların kripto paralara erişimini engellemek için çalışıyorlar.
Hamas’ın silahlı kanadı olan İzzeddin El Kassam Tugayları, 2021 yılı başından bu yana 100 bin dolar değerinde Bitcoin aldığı iddiaları da gündemde. Ayrıca, ABD hükümetine göre, İran yılda bu üç terör örgütüne 100 milyon dolarlık destek sağlıyor.

PARA ANALİZ

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler