Sosyal Medya

Borsa

Goldman Sachs, ilk Fed faiz indirimini 2024’ün ikinci çeyreği bekliyor

Goldman Sachs Group Inc. ekonomistleri, Federal Rezerv’in faiz oranlarını gelecek Haziran ayının sonundan itibaren düşürmeye başlayacağını ve bu noktadan sonra…

Goldman Sachs, ilk Fed faiz indirimini 2024’ün ikinci çeyreği bekliyor

Goldman Sachs Group Inc. ekonomistleri, Federal Rezerv’in faiz oranlarını gelecek Haziran ayının sonundan itibaren düşürmeye başlayacağını ve bu noktadan sonra dönemsel olarak her çeyrekte azaltacağı bir hızda devam edeceğini öngörüyor.”Goldman ekibine göre faiz indirimleri bittiğinde politika faizi %3-3,25 düzeyinde stabilize olacak.

Goldman ekonomistleri Jan Hatzius ve David Mericle da dahil olmak üzere ekonomist ekibi, Pazar günü tarihli bir notta, “Tahminlerimizdeki faiz indirimleri, enflasyon hedefe daha yakın olduğunda fon oranını sıkılaştırıcı seviyeden normalleştirme isteği tarafından yönlendiriliyor” dedi.

Şu an için, Goldman ekibi faiz indirimlerinin 2024’ün ikinci çeyreğinde başlamasını bekliyor. Faiz oranı belirleme Federal Açık Piyasa Komitesi’nin gelecek ay bir faiz artırımını atlatacağı ve Kasım toplantısında “çekirdek enflasyon trendinin yeterince yavaşladığına karar verilerek son bir faiz artırımının gereksiz olduğuna” karar vereceği öngörülüyor.

Goldman ekonomistleri, “Normalleştirme, faiz indirimine başlamak için özellikle acil bir motivasyon değil, bu nedenle FOMC’nin faizi sabit tutma ihtimalinin de önemli ölçüde risk olarak görüyoruz” dedi. “Çeyrek başına 25 baz puanlık kesintiler bekliyoruz ancak hız konusunda emin değiliz.”

Geçen hafta, veriler ABD enflasyonunun beklenenden daha düşük %3,2 arttığını gösterdi, enerji ve gıda maliyetlerini çıkaran çekirdek tüketici fiyat endeksi ise yıllık %4,7 oranında arttı.

Fed politika yapıcıları Mart 2022’de benchmark faiz oranı hedefini %5,25 ila %5,5 aralığına yükselttiler.

“Goldman ekibine göre faiz indirimleri bittiğinde politika faizi %3-3,25 düzeyinde stabilize olacak. 

Bloomberg

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler