Sosyal Medya

Dünya Ekonomisi

ECB’den 50 puan faiz artışı bekleniyor

ABD’de Silicon Valley Bank’ın batması sonrası bankacılık sektöründe yaşanan kargaşanın yatışmaya başlaması sonrasında, Avrupa Merkez Bankası politika yapıcılarının yarın gerçekleşecek…

ECB’den 50 puan faiz artışı bekleniyor

ABD’de Silicon Valley Bank’ın batması sonrası bankacılık sektöründe yaşanan kargaşanın yatışmaya başlaması sonrasında, Avrupa Merkez Bankası politika yapıcılarının yarın gerçekleşecek Yönetim Konseyi toplantısında yüksek bir faiz artırımı daha yapmaları bekleniyor.

Konuya yakın kaynaklara göre, ECB Yönetim Konseyi 16 Mart toplantısında faizin 50 baz puan artırılması yönünde karar alacak.

Kaynaklar, ECB’nin yarın yapılacak toplantısı sonrası ortaya konacak enflasyon projeksiyonlarına ilişkin de bilgi verdiler.

Çekirdek enflasyon projeksiyonlarının artırılmasını bekleyen kaynaklar, enflasyonun 2024 yılında yüzde 2 hedefinin ciddi şekilde ve 2025 yılında da hedefin hafif üzerinde olacağını öngördüler.

ECB Yönetim Konseyi toplantısında alınacak kararlar yarın Türkiye saati ile 16.15’te açıklanacak. Saat 16.45’te ise ECB Başkanı Lagarde basın toplantısı düzenleyecek.

 

 

foreks.com

BAKMADAN GEÇME

Benzer Haberler